MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı'na giderek vakıftakilere ''Başbuğumuzun ismini CHP'ye Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız'' dedi. Ankara'da gerçekleştirilen Alparslan Türkeş Anması etkinliğine saldırı düzenlenmişti. Baştuğ'un toplantı öncesi Twitter'dan yaptığı paylaşımlar dikkat çekmişti.

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, kalabalık bir grupla Alparslan Türkeş Vakfı'na giderek, kapının önünden vakıftakilere seslendi.  "Başbuğumuzun ismini CHP'ye Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız" tehdidinde bulunan Baştuğ, "CHP belediyesinin arabası ne geziyor burada?" diye konuştu.

Baştuğ, "Ya adam gibi çalışmalarınızı yürütürsünüz ya da nefesimizi ensenizde hissedersiniz. Sizi buraya geldim uyarıyorum bundan sonra uyarmayacağım. "  ifadelerini kullanarak. yanındakilerle vakfın önünden ayrıldı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter'dan paylaşım yapan Baştuğ, "Alparslan Türkeş Vakfı Başbuğumuzu Anma programı düzenleyecekmiş! Konuşmacılar: Muhittin Çolak Şevket Bülent Yahnici Ali Uzunırmak O Halde Soruyoruz?

Paylaşımlar yapmıştı

Ankara'da gerçekleştirilen Alparslan Türkeş Anması etkinliğine saldırı düzenlenmişti. MHP İl Başkanı Turgay Baştuğ'un Twitter paylaşımlarından sonra 50'ye yakın kişi, etkinliğin düzenlendiği salonun kapısında çevik kuvvet polislerinin beklemesine rağmen salona girerek, salondakilere saldırmıştı. Olayla ilgili 4 kişi yaralanmıştı.

MHP vakıf kuruyor

Öte yandan, MHP, Türkiye Alparslan Türkeş Siyaset Akademisi Vakfı’ kuracağını duyurdu.
MHP'den yapılan açıklamada, "Kurucu liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından MHP ve ülkücü harekete bırakılan manevi ve siyasi mirasın; vakıf görünümlü bir çatı altında örgütlenen maksatlı çevrelerce istismar gayretlerinin artması üzerine partimizce harekete geçilmiştir" denildi.
Editör: Ömür Ünver