İYİ Parti'nin Meclis'teki grup toplantısında konuşan Genel Başkan Meral Akşener Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Milli yas ilan etmek için daha neyi bekliyorsun?" diye sordu.

İYİ Parti lideri Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Irak'ın kuzeyi Gara'da 13 Türk vatandaşının terör örgütü PKK' tarafından şehit edilmesi nedeniyle 10 şehre ateş düştüğünü, milletin yüreğinin yandığını söyledi. Akşener, "Gara'da, lanet terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon, milli bir meseledir. Dolayısıyla, üzerinde konuşan herkesin, sözlerine dikkat etmesi gerekir. Ancak bu dikkat, yapılan bir yanlış varsa, bir hata varsa, üzerini örtmek için bahane olamaz. Bugüne kadar, bu tür operasyonları başarıyla yürüten, bu konuda dünyaya örnek olan kahraman askerlerimizin, neden böyle bir sonuçla karşılaştığını öğrenmek isteriz. Çok daha beter cehennemlere, sessizce süzülüp, teröristin hakkından gelip, güvenle çıkan kahramanlarımız, bu kez, neden böyle bir sonuçla karşılaştı, anlamak isteriz. Bu işte, siyasetin parmağı var mı, yok mu bilmek isteriz" dedi.

Türkiye terörle mücadele ediyor

Akşener, terör örgütünün alıkoyduğu Türk vatandaşlarına 'esir' denilemeyeceğini belirterek, "Devletin zirvesi, bu ülkenin kahraman evlatları için 'esir' kelimesini kullanamaz. Siz hiç yabancı devlet görevlilerinin, kaçırılan vatandaşları için 'esir' dediğini duydunuz mu? Ciddiyet sahibi görevlilerden bunu duyamazsınız, çünkü bunun bir sebebi vardır. Esir, savaşta alınan tutsaktır. Türkiye savaşmıyor, Türkiye terörle mücadele ediyor" diye konuştu. 13 Türk vatandaşını teröre şehit verdiklerini söyleyen Akşener, "Milletimizin canı yanıyor. Milli bir meselede, milli bir acıda, milli yas ilan etmek için daha neyi bekliyorsun? Rengini, şehitlerimizin, o kahramanlarımızın kanından alan ay yıldızlı bayrağımızı, yarıya indirmemekle, neyin hesabını yapıyorsun?" ifadesini kullandı.

"Biz böyle bir hayat istemiyoruz"

Akşener konuşmasının arasında Ankara'da yaşayan Münevver Acar'ı kürsüye çıkardı. Kürsüye çıkan Münevver Acar, "Depolar dolmuyor, hasta oluyoruz. Geçen sene 490 lira doğalgaz ödedim. Şimdi 790 geliyor. Niye? Biz böyle bir hayat istemiyoruz" dedi. Kürsüde ağlayan Münevver Teyze'yi İYİ Partili milletvekilleri ayakta alkışladı.
Editör: Ömür Ünver