AK Parti eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal, "Türkiye ekonomisi bir damat ve çevresindeki kifayetsiz güruhun ihtirası uğruna mahvoldu" ifadelerini kullandı. AK Parti eski Milletvekili ve MKYK Üyesi Şamil Tayyar da, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Sen maaş alıyorsun, en fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin; ama ben bu iş düzelmezse eğer 1000 çalışanımla beraber bütün varlığımı kaybederim, bunu göze alır mıyım?" açıklamasını isim vermeden eleştirdi. Tayyar, "AK Parti 20 yıl boyunca halkı korkutarak değil hayallerine ortak ederek birlikte yol aldı" görüşünü paylaştı.

Gündemin en önemli konusu olan ekonomi, siyasetin de açıklamalarının merkezinde. Muhalefetin eleştirilerinin yanında AK Parti'den resmi açıklamalar dışında ekonomi konusunda yorum yapılmazken, çok az sayıda isim sosyal medya hesabından düşüncelerini kamuoyuyla paylaşıyor.

Ünal, Albayrak'ı sorumlu tuttu

Bu isimlerden biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı Ünal, ekonomik krizle ilgili olarak eski Hazine Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ı “sorumlu” tuttu.
Aydın Ünal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Emekle, alınteriyle, mücadeleyle güzel bir noktaya gelmiş Türkiye ekonomisi bir damat ve çevresindeki kifayetsiz güruhun ihtirası uğruna mahvoldu. Tahribat sadece ekonomide değil. Asırlar boyunca fedakâr yüreklerin büyüttüğü dava, hareket, umut da ağır yara aldı. Yazıklar olsun!"

Tayyar: Yeni iletişim diline ihtiyaç var

AK Parti eski Milletvekili ve MKYK Üyesi Şamil Tayyar ise, ekonomi kurmaylarının iletişim dilini eleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Sen maaş alıyorsun, en fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin; ama ben bu iş düzelmezse eğer 1000 çalışanımla beraber bütün varlığımı kaybederim, bunu göze alır mıyım?" açıklamasını isim vermeden eleştiren Tayyar, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Yeni ekonomi politikasının risklerini kumar veya piyango gibi sunma retoriği güven kazandırmaz, aksine korkutur. AK Parti 20 yıl boyunca halkı korkutarak değil hayallerine ortak ederek birlikte yol aldı. Demem o ki ekonomi kurmaylarının yeni iletişim diline ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

Editör: Ömür Ünver