Eskişehir'de yaklaşık 5 milyon lirayı zimmetine geçirdiği iddia edilen 7’nci İcra Müdür Yardımcısı E.K. ile parayı hesaplarına aktardığı öne sürülen 4 arkadaşı, adliyeye sevk edildi.

Eskişehir 7’nci İcra Müdür Yardımcısı E.K.’nin, müdürlüğün emanet kasası ile banka hesaplarından zimmetine para geçirdiği tespit edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma sırasında görev yerinde olan E.K., ‘sigara içme bahanesiyle’ adliyeden çıkıp, kaçtı. Savcılık, E.K. hakkında yakalama kararı çıkarırken, emanet kasalarında bilirkişi incelemesi yapıldı. İnceleme sonunda E.K.’nin yaklaşık 5 milyon lirayı zimmetine geçirdiği anlaşıldı.

Yakalanacağını anlayınca teslim oldu

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince saklandığı ev tespit edilen E.K., yakalanacağını anlayınca polise teslim oldu. E.K.'nin zimmetine geçirdiği paraları hesaplarına yatırdığı iddia edilen arkadaşları K.I., O.A., S.E. ve S.T.'de yakalanarak, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Eskişehir Adliyesi’ne sevk edildi.

Polis paranın peşinde

'Görevi kötüye kullanma ve nitelikli zimmet' ile suçlanan E.K.’nin 5 milyon lirayı farklı zamanlarda, planlı bir şekilde zimmetine geçirdiği saptandı. İcra Müdürlüğü’ne ait hesaplarda bilirkişi ve müfettiş incelemesi sürerken, polis farklı hesaplara aktarılan paranın izini sürüyor. DHA
Editör: Ömür Ünver