Rusya İçişleri Bakanlığı, başkent Moskova'daki bir barda bir Rus vatandaşına ait sırt çantasını çaldığından şüphelenilen 3 ABD'li diplomatın kameralara yansıyan görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Bakanlığın yayınladığı 18 Eylül tarihli görüntülere göre ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nde deniz subayı olarak görev yapan 3 diplomat, elçilik binasına çalındığı belirtilen sırt çantasıyla girerken görülüyor.
Sputniknews'ta yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı Moskova İl İdaresi Sözcüsü Vladimir Vasenin, ABD'li diplomatların 21-26 yaş aralığında olduğunu ve Rus vatandaşına 15 bin rublelik (yaklaşık 1900 TL) zarar verdiğini belirtti. Çantanın sahibi olduğu belirtilen çocuk psikoloğu Dmitriy Kornilov, o akşam yoğun bir iş gününün ardından kafasını dağıtmak için bara gittiğini ancak yerinden kısa süreliğine ayrıldıktan sonra sırt çantasını bulamadığını anlattı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Moskova Büyükelçisi'ne nota göndererek 3 diplomatın yargılanması amacıyla diplomatik dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etmişti. Bakanlık, bu talebin karşılanmaması durumunda söz konusu diplomatların ülkeyi terk etmesi gerekeceğini vurgulamıştı.
İşte o görüntüler:
https://t.me/rian_ru/124112    
Editör: Ömür Ünver