İsrail ordusunun Gazze’ye gece saatlerinde başlattığı hava saldırısını Başbakan Netanyahu'nun IDF karargahından yönettiği ortaya çıktı.

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar giderek şiddetleniyor. İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne bir taraftan kara operasyonu başlatırken diğer taraftan Gazze'nin kuzeyine gece boyu bomba yağdırdı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu komutasında Savunma Bakanı Benny Gantz ve Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi Gazze'ye yönelik hava harekatını İsrail ordusu IDF'nin karargahından yönetti. O anlara ait tek kare fotoğraf, İsrail ordusu IDF'nin resmi sitesinde yayınlandı. Netanyahu'nun askeri hangardaki F-15 savaş uçaklarının kalkış emrini bizzat verdiği ifade edildi. İsrail ordusunun saldırıları ile Gazze'nin kuzeyi ve Beyt Hanun bölgesini bombardımana tuttu. Gazze'deki farklı hedefler İsrail güçlerince eş zamanlı olarak bombalandı. Saldırılar nedeniyle elektrik kesintileri yaşanırken, bombalanan bölgelerden alevlerin yükseldiği görüldü.

Ölenlerin sayısı 119'a yükseldi

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı'dan yapılan açıklamaya göre  son günlerde İsrail saldırılarında ölenlerin toplam sayısının 119'a yaralı sayısının 600'e yükseldiğini bildirdi.

İsrail savaş uçakları Filistin İçişleri Bakanlığı binasını vurdu

İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor.Gazze Şeridi ve Batı Şeria'nın birçok noktasına düzenlediği saldırılarda 130 sivil şehit oldu. Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 500 yerleşim biriminin tamamen yıkıldığı ya da ağır hasar aldığı, 3 bin 500 yerleşim biriminin de hafif ve orta ölçekte zarar gördüğü belirtildi. Hava saldırılarını bugün de sürdüren İsrail güçleri F-15 savaş uçakları ile Gazze’nin batısında bulunan Filistin İçişleri Bakanlığı binasını vurdu. DHA  
Editör: Ömür Ünver