Ramazan ayına yönelik getirilen önlemler ve düzenlemelere ilave tedbirlerin gelip gelmeyeceği bugünkü Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında belli olacak. Dünkü Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuşan ve "Yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek durumundayız" diyen Koca, alternatifli önerilerin kabineye sunulacağını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısında Ramazan süresince uygulanmasına karar verilen düzenlemelere ek olarak yeni kararlar alınıp alınmayacağı belirlenecek. Dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında görüşülen "alternatifli öneriler" de kabinenin gündeminde olacak. Dış politika ve iç politika ile ekonomideki gelişmeler de toplantının diğer konu başlıkları.

Tüm Türkiye'de bu hafta sonundan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması

Kabine'den 29 Mart tarihinde çıkan karara göre, şu anda 58 ilde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Ramazan ayı boyunca 81 ile yayılacak. Ülke genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler, yalnızca paket servisle hizmet verebilecek. Ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur gibi etkinliklere de izin verilmeyecek.

En zor dönemdeyiz

Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Bakan Koca, yeni önlemlere ilişkin alternatifli önerilerini, Kabine toplantısında sunacaklarını dile getirdi. Türkiye'nin koronavirüs salgını boyunca en zor dönemi yaşadığını ifade eden Koca, "Yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek durumundayız" dedi. Bakan Koca ayrıca, Ramazan ayında ilkokul öğretmenlerinin tamamını aşılamak istediklerini söyledi. Günlük vaka sayılarının 50 binin üzerine çıkması nedeniyle tam kapanma ya da farklı önlemlerin söz konusu olup olmadığı sorusuna Koca, şu yanıtı verdi:
"Bilim Kurulu bu çerçevede, 'Ramazan'ın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir' diye genel, kapsayıcı bir şekilde öneri anlamında alternatifli hazırlıklı yaptı. Kabine toplantısında alternatifli önerileri sunmuş olacağız." Kabinede alınacak ve Ramazan süresince uygulanacak kararlar, toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacak.  
Editör: Ömür Ünver