Düzensiz göçmenler, Avrupa'ya ulaşmak için çeşitli güzergahları deniyor. Belarus topraklarından Polonya sınırına doğru dün yürüyüşe geçen ve sayısı binlere ulaşan göçmen kafilesi, Polonya sınır bölgelerinde olağanüstü önlemlerin alınmasına neden oldu. İzmir'in Çeşme, Dikili ve Foça ilçelerinde Yunanistan unsurları tarafından geri itilen ve yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen toplam 172 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ülkelerindeki zor koşullardan kurtulmak ve yeni bir yaşama adım atmak üzere zorlu bir yolculuğa çıkan düzensiz göçmenler, Avrupa'ya ulaşmak için her yolu deniyor. Sallarla Ege denizini geçmeye çalışan düzensiz göçmenler, Belarus - Polonya sınır kapılarını zorluyor...

Polonya - Belarus sınırındaki Bruzgi sınır kapısına doğru dört şeritli otoban üzerinde trafiği de engelleyerek hareket eden kaçak göçmenlerin sınıra yaklaşmaları üzerine Polonya sınır güvenlik kuvvetleri alarma geçirildi.

Öğle saatlerinde olağanüstü göçmen kriz toplantısı sonrası yapılan hükümet açıklamasında Polonya'nın sınırlarını korumaya kararlı olduğu; göçmenlerin sınır kapılarını zorlaması durumunda olayların büyüyeceği ve istenmeyen gelişmelerin meydana gelebileceği vurgulandı. Bu açıklamayla aynı saatlerde Polonya hükümeti Belarus sınırına takviye askeri kuvvetler de gönderdi.

 Ege'de 172 kişi kurtarıldı

Öte yandan, İzmir'in Çeşme, Dikili ve Foça ilçelerinde Yunanistan unsurları tarafından geri itilen ve yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen toplam 172 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Üç ilçe açıklarında lastik botlarda ve can sallarında farklı saatlerde gruplar halinde belirlenen düzensiz göçmenler, karaya çıkarıldı. Göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
Editör: Ömür Ünver