Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Orta Vadeli Program'a değinerek, "Geçen seneyi 93,3 milyar dolarla kapattığımız döviz rezervlerimiz, özellikle muhalefetin, ana muhalefetiyle diğerlerinin hepsinin buraya dikkat etmesi lazım, 27 Ağustos itibariyle 118 milyar doları aşmış durumdadır" diye konuştu.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Orta Vadeli Program'ı hatırlatan Erdoğan, "Mali disiplinin sürdürülmesi olmazsa olmazlarımızdandır. Bu yılı yüzde 9 civarı bir büyümeyle kapatmayı hedefliyoruz. Cari işlemler açığının milli gelire oranının Orta Vadeli Program sonunda yüzde 1 seviyesine gerilemesini öngörüyoruz. Bunun için Gümrük Birliği başta olmak üzere mevcut tercihli ticaret ve serbest ticaret anlaşmalarının güncellenmesini sağlayacağız. Coğrafi olarak uzak ancak ihracat potansiyeli yüksek ülkelerle ticaretimizi geliştirmek amacıyla uzak ülkeler stratejisini hayata geçireceğiz. Ülkemizdeki endüstriyel ve metalik maden cevherlerinin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülerek ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağız" dedi.

Salgınla ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Okulların açıldığı, iş yerlerinin tam kapasite üretime geçtiği şu dönemde vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmaya ve tamamlamaya davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak çeltik hasadı için belirlenen fiyatları açıkladı. Buna göre, ton başına Baldo çeşidi için 5 bin 500 lira, Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira, Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacağını kaydetti.
Editör: Ömür Ünver