Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nda da görev yapan, Mobese sisteminin 'B'si olarak bilinen eski istihbaratçı Basri Aktepe'ye, FETÖ terör örgütü üyeliği suçundan verilen 12 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Basri Aktepe, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklu yargılandığı davada, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aktepe'nin avukatları delillerin hukuka uygun toplanmadığı ve yargılamanın usulüne uygun yapılmadığı gerekçesiyle karara itiraz etti.

Yargıtay onadı

Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, mahkeme kararını onadı. Onama kararında, yargılama sürecindeki usuli işlemlerin kanuna uygun olarak yapıldığı, hükme esas alınan tüm delillerin hukuka uygun elde edildiğinin belirlendiği, aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmaların temyiz denetimini sağlayacak biçimde eksiksiz olarak sergilendiğine dikkat çekildi. Vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemlerin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğu, yaptırımların kanuni bağlamda şahsileştirilmek suretiyle uygulandığının anlaşıldığı belirtilerek, temyiz talebinin esastan reddine hükmedildi. DHA
Editör: Ömür Ünver