Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi temasları kapsamında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Roma'daki G20 Liderler Zirvesi temasları kapsamında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.
Zirvenin yapıldığı Nuvola Kongre Merkezi'nde iki lider basına kapalı, baş başa bir araya geldi. Görüşme, 50 dakika sürdü. Erdoğan basın toplantısında Macron ile görüşmesiyle ilgili "Afganistan Libya Suriye bunun yanında durduğumuz Libya'daki zirveyi konuştuk. Daveti var. Biz de görüşlerimizi ilettik. Bakanlarımız görüşecek, adımlar atılacak. Berlin konferansının muadili bir konferans yapılması söz konusu. Yeniden benzer bir buluşmanın yapılması isabetli olmayabilir. Özel temsilcilerimizi ve Bakanlarımız çalışmalarını yapsın bakarız. Yunanistan'a silah satışları vs gündeme geldi. Endişelerimizi paylaştık. Gizli ajandamız yok. Her şeyi açıkça söylüyoruz." dedi.
Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir araya geldi. G20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Nuvola Kongre Merkezi'ndeki basına kapalı görüşme 30 dakika sürdü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu.
Almanya tarafında ise Başbakan Merkel'in görüşmeye davet ettiği, Almanya'da yeni koalisyon hükümetini kurmak için müzakerelerini sürdüren Olaf Scholz da yer aldı.
Erdoğan, Roma'daki G20 Liderler Zirvesi temasları kapsamında, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile de bir araya geldi. Basına kapalı görüşme, 40 dakika sürdü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.
Editör: Ömür Ünver