Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetin gündemine oturan "128 milyar dolar tartışması" için ortaya atılan rakam ve anlamın yanlış olduğunu söyledi. Erdoğan, ''Baştan sona yanlış, baştan sona cehalet... Ne buhar oldu ne birinin cebine girdi'' dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın kendisine yönelik Menderes benzetmesine sert tepki gösteren Erdoğan, ''Biz bu yola çıkarak kefenimizi giyerek çıktık'' diye konuştu.

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine dün gece gerçekleşen kabine revizyonuna değinerek başladı. Erdoğan, atanan 3 yeni isme başarılar diledi. Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle: Dün gece hem bir bakanlığımızı 2'ye böldük, 3 yeni bakan ataması yaptık. Kabinemizde birlikte mesai yürüteceğimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a başarılar diliyorum. Artık genel merkezimizde, Meclis grubumuzla, kabinimizle tüm teşkilatımızla 2023'e odaklanmamız gereken bir döneme girdik. Bundan sonrasının daha kolay olacağını biliyoruz.

Menderes benzetmesine tepki

Kuruluş döneminden sonra Cumhuriyet döneminin en üretken ve verimli 20 yılını yaşadık. Türkiye büyüdükçe karşısına çıkan tuzakların, saldırıların çağının da büyüdüğünü görüyoruz. Partimize yönelik kapatma davasından gece yarısı bildirisine pek çok haksız, hukuksuz çirkin tezgaha maruz kaldık. Çıkmış bir ahlaksız benim akıbetimi de Menderes'in akıbeti gibi olabileceğini söylüyor. Be ahlaksız be edepsiz, biz bu yola çıkarak kefenimizi giyerek çıktık. Biz ölümden korkmadık. Siz ölüm dendiği zaman kaçacak delik arayanlardansınız. Yani Menderes'in akıbetinden memnun mu oluyorsunuz? O akıbeti de arayanlar da sizdiniz. Boşuna uğraşmayın.

Emekli amirallerin açıklaması

Editör: Ömür Ünver