İzmir'in Menderes ilçesinde 4 dakika arayla 4.3 ve 4.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan depremler İzmir'in yanı sıra Manisa ve Aydın'da da hissedildi.

İzmir, bugün öğleden sonra peş peşe 2 depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Menderes ilçesi olarak saptadığı ilk deprem, saat 14.14'te meydana geldi. Yerin 10.68 kilometre derinliğine olan bu depremin ardından aynı bölge, saat 14.18’de bu kez 4.2 büyüklüğünde depremle sallandı. İzmir’in yanı sıra Aydın ve Manisa’da da hissedilen depremler, kısa süreli paniğe neden oldu. Depremlerde ilk belirlemelere gör can ve mal kaybı yaşanmadı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremlerin büyüklüğünü sırasıyla 4.1 ve 4, merkez üssünü ise Ege Deniz'nde Kuşadası Körfezi olarak açıkladı.

Deprem anı güvenlik kamerasında

İzmir'in Menderes ilçesinde 4 dakika arayla olan 4.3 ve 4.2 büyüklüğündeki depremlerde yaşanan panik anları bir iş merkezinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde sarsıntıyla birlikte binadaki 2 kişinin telaşla kapıya doğru koştuğu görüldü. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Sağlık Caddesi ve Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı'nda esnaf, bir süre dükkanların önünde bekledi. Deprem anında kırtasiyede olduğunu belirten Alihan Taş, "CD alıyordum. Sallandığımızı hissettim. Etrafımdakilere, 'Deprem oluyor' dedim, bana inanmadılar. Sonra korktuğum için dışarıya çıktım. Biraz da heyecanlandım" dedi. Neşe Doğrultan ise, "Depremi hissedince çok korktuk. Birden her taraf sallanınca kendimizi dışarı attık. Bir 5 dakika kadar dışarıda bekleyeceğiz. Bugün çalıştığımız için tekrar içeriye görevimizin başına döneceğiz" diye konuştu. Murat Ören de, "Bir an bir sarsıntı oldu. Hepimiz irkildik. Sonra deprem olduğunu fark ettik. Bayağı bir korktuk. Kendimizi dışarıya attık. Her ihtimale karşı dışarıda çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. DHA
Editör: Ömür Ünver