Dünya 2019'un son günlerinde hayatımıza giren koronavirüse çare arıyor. Aşıların yanı sıra ilaç geliştirmek için zamana karşı yarış sürerken ABD'den ezber bozan bir sonuç geldi.

Pek çok şirket ve bilim ekibi koronavirüse karşı ilaç geliştirmek için tabiri caizse zamana karşı yarış verirken dünyanın umutla beklediği haber ABD'den geldi. Ağır koronavirüs hastalarını tedavi etmek için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan tek ilaç olan Remdesivir'i mercek altına ala bilim insanları araştırmanın sonuçlarını sonunda açıkladı.

RİSKİ YÜZDE 87 AZALTIYOR! 

Kaliforniya, ABD merkezli Gilead Sciences Inc, antiviral ilaç Remdesivir'in erken verildiğinde yüksek riskli Kovid-19 hastalarında hastaneye yatış riskini yüzde 87 oranında azalttığını tespit etti.

Ekip, bulguların, Remdesivir'in ciddi şekilde hasta olan koronavirüs pozitif kişileri tedavi etmenin yanı sıra ciddi şekilde hastalanma riski yüksek olan ancak enfeksiyonun henüz erken safhalarında olanlar için de kullanılabileceğini gösterdiğinin altını çizdi.

EN YETKİLİ İSİM 'FAYDALI' DEMİŞTİ 

ABD'de salgın konusunda en yetkili isim olarak adlandırılan ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Remdesivir'in Kovid-19 tedavisinde 'net bir etkisi' olduğunu söylemişti.

İlacın koronavirüsü engellediğini söyleyen Fauci, 'Veriler Remdesiviri'n iyileşme süresi üzerinde net, önemli ve olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor' dedi ve bunun 'bir ilacın virüsü engelleyebildiğini kanıtladığını' söyledi.

Editör: Ömür Ünver