Haftanın ilk işlem gününde yurtiçi piyasaların kapalı olduğu saatlerde 9 seviyesini aşan ABD Doları/Türk Lirası kuru, haftanın ikinci işlem gününde de rekor seviyeye yükseldi. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TBMM'deki sunumunda, "Küresel gelişmelere bakınca kurun bizim faiz indirimimizle ilgisi olmadığını görürüz" demişti. Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz ise, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Kavcıoğlu'nun bu sözlerini alıntılayarak, "Bu sözün söylendiğinde oradaydım. Koptum ve sustum. Çünkü daha etkili bir kelimem yoktu" ifadelerini kullandı.

  Dolar/TL 9,03'ün de üzerini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Türk Lirası gelişen ülke para birimleri arasında Tayland bahtı ve Güney Kore wonu ile birlikte düşüş kaydeden gelişen para birimleri arasında yer aldı.

'Kurun bizim faiz indirimimizle ilgisi olmadığını görürüz'

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu Pazartesi günü TBMM'de TCMB Başkanı olarak ilk sunumunu yapmıştı. Kavcıoğlu sunumun soru cevap bölümünde para politikasına yönelik soruları yanıtlamıştı. Kavcıoğlu, "Küresel gelişmelere bakınca kurun bizim faiz indirimimizle ilgisi olmadığını görürüz" demişti.
Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz ise, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Kavcıoğlu'nun bu sözlerini alıntılayarak, "Bu sözün söylendiğinde oradaydım. Koptum ve sustum. Çünkü daha etkili bir kelimem yoktu" ifadelerini kullandı.
Editör: Ömür Ünver