CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Bilgi Edinme Yasası Kapsamında Sağlık Bakanlığı’na son 5 yılda Türkiye’de yaşanan intihar vakalarını sordu. Yasa gereği ilgili kurumların 15 gün içerisinde cevap vermesi gereken başvuruya, Sağlık Bakanlığı’nın 6 ay sonra verdiği cevapta, son 5 yılda 137 bin 720 kişinin intihar teşebbüsünde bulunduğu, 11 bin 387 kişinin intihar sonucu hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

CHP Ankara Milletvekili Hakverdi konu ile ilgili yaptığı açıklamada “5 yılda 137 bin 720 intihar vakası yaşanmış. Yani her gün ortalama 75 kişi intihar girişiminde bulunuyor. Maalesef intihar yaşı da giderek düşmekte. Büyükşehirlerde ve genç nüfusta artan intihar vakaları, ülkede yaşanan birçok problem ve sıkıntıları işaret etmektedir. Artan ekonomik kriz ile beraber yaşanan hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, artan işsizlik ve gelecek kaygısı insanları bunalıma sürüklerken; haneler içerisinde de huzursuzluk yaratmaktadır. Yaşanan intihar vakalarını incelediğimizde pandemi nedeni ile dükkanını açamayan esnaf, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayan anne ve babalar, ataması yapılmayan öğretmenler ve iş bulamayan gençlerin yaşadığı derin bunalımlarla karşılaşıyoruz. Her bir intihar vakasının alt metni farklı öykülere dayansa da birçoğunun ortak noktasının içine düştükleri ekonomik sıkıntılar olduğunu görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Oluşan ekonomik ve sosyal kaygının, toplumdaki umutsuz ve karamsar ruh halini beslediğini dile getiren Hakverdi, “Ne yazık ki AKP iktidarı, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek yerine, her geçen gün bu sorunlara yenilerini ekliyor. Halkın huzurlu, güvenli ve refah içinde yaşayabilmesi için var olan problemleri çözerek geleceğe kaygıyla değil umutla bakan bir ülkeyi hep birlikte yeniden inşa etmeliyiz” dedi.

Editör: Ömür Ünver