Boğaziçi'nde tartışma yaratacak yeni karar

  Dışarıdan rektör atanmasının ardından protestoların yaşandığı Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı Kararıyla hukuk ve iletişim fakültelerinin açılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca 11 üniversiteye rektör atadı. Resmi gazetede, bazı fakülte ve enstitülerin kurulması ve kapatılması ile bazı yüksek okul ve fakültelerin adlarının değiştirilmesi hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlandı. Bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi'nde de hukuk ve iletişim fakülteleri kurulacak. Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnameyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanmasının ardından öğrenciler, öğretim üyeleri ve mezunların protesto ve eleştirileri yaklaşık bir aydır devam ediyor.

Ankara'da 30 gözaltı

Bu arada son olarak Ankara'da Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara destek vermek amacıyla toplanan grubun polisin uyarısı üzerine dağılmaması sonucu, 30 kişi gözaltına alındı.

11 üniversiteye rektör ataması

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararında, 11 üniversiteye rektör ataması yapıldığı belirtildi. Söz konusu karara göre; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İdris Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ömer Pakiş, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Namık Ak, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turgay Uzun atandı.
Editör: Ömür Ünver