Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör Naci İnci'yi protesto eden 4 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltıları protesto eden 6 öğrencinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Öğrencilerden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde protestoları eleştirmişti.

Boğaziçi Üniversitesi'nde dün gündüz saatlerinde rektör Naci İnci'yi protesto eden 4 öğrenci akşam saatlerinde gözaltına alındı. Öğrenciler, arkadaşlarının gözaltına alınmasına karşı Güney Kampüs'te yürüyüş düzenledi.

Açıklama yapan öğrenciler gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Öğrenciler Güney Kampüs kapısı önüne oturma eylemi düzenledi. Burada da 6 öğrencinin daha gözaltına alındığı belirtildi.
Boğaziçi Dayanışması sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Erdoğan'ın ve Bahçeli'nin açıklamaları bu gözaltıların esas sebebidir! Tayyip Erdoğan, elini üniversitelerden çek!" denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binası önünde yaşanan olaylarda gözaltına alınan 10 öğrenciden 3'ü emniyetten serbest bırakıldı. 7 öğrenciden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 5 öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde şunları söylemişti: "Bazılarının her konuda olduğu gibi yükseköğretim hususunda da yapılanları takdir etmek, hayırlı adımlara destek vermek gibi bir derdi olmadığını üzüntüyle takip ediyoruz. Hele hele rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye'yi ben kabullenemiyorum. Bize böyle öğrenciler gerekmez. Öğrenci, her şeyden önce irfanın, ilmin kendisini güçlendirdiği insan olmalıdır. Halbuki üniversiteye girmenin ayrı dert, okuyup bitirmenin ayrı sıkıntı olduğu dönemlerden bugünkü kapasiteye ulaşmış olmamız tarihi başarıdır. Rektör aracın içinde, siz önünü kesip aracın üstüne çıkıp tepiniyorsunuz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir."
Editör: Ömür Ünver