Milli Savunma Bakanı Akar, Hakurk ve Kandil’e yapılan hava harekatında 1'i sözde lider kadrosundan olmak üzere 25 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Akar, ''Teröristlerin kaçacak yeri kalmadı'' dedi.

Operasyonların artan bir şiddet ve tempoda, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini dile getiren Akar, "En son teröristi etkisiz hale getirerek asil milletimizi terör belasından kurtaracağız. Bu konuda son derece azimli ve kararlıyız. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çerçevede en son Hakurk ve Kandil'e yapılan hava harekatında biri sözde lider kadrosundan olmak üzere 25 terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK'nın Kandil dahil hiçbir yerde kendini rahat hissedemeyeceğini söylemiştik. Teröristlerin kaçacak yeri kalmadı. Ülkemizin enerjisini tüketen terörü bitirmekte, 83 milyon halkımızı terör belasından kurtarmakta kararlıyız" diye konuştu.

FETÖ ile mücadelede işbirliği

Bakan Akar, Romanya ziyaretine ilişkin ise, 'değerli dostum' diye nitelendirdiği Romanya Savunma Bakanı Nicolae Ionel Ciuca'nın gösterdiği sıcak misafirperverliğe teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Görüşmeler sonucunda bazı adımları atmaya karar verdik. Bu yıl yapılacak askeri diyalog toplantılarını da Koronavirüs salgını tedbirleri dahilinde Türkiye'de yapmayı planladık. Önümüzdeki günlerde bunun kesin tarihi ve uygulama şeklini belirleyeceğiz." FETÖ ile mücadelede iş birliğinin önemine vurgu yapan Akar, "Değerli arkadaşım Bakan Ciuca'ya Romanya'da bulunan FETÖ üyeleri ile ilgili taleplerimizi kendilerine ifade ettik. Kendisi de bu konuda ilgili bakanlık ve kişilerle görüşme yapacağını ve konuyu takip edeceğini belirtti" dedi.  
Editör: Ömür Ünver