AFAD, saat 21.28'de merkez üssü Bingöl'ün Kiğı ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, çevre illerde de hissedildi.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde, Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 11,55 kilometre derinlikte meydana gelen deprem; Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Erzurum ve Elazığ'ın yanı sıra bir çok ilden hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), saat 21.28’de merkez üssü Bingöl’ün Kiğı ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde, 11,55 kilometre derinlikte deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, ilk belirlemelere göre Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Erzurum ve Elazığ'ın yanı sıra bir çok ilden de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi: 5.3

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden gelen bilgilere göre ise saat 21.28’de meydana gelen depremin merkez üssünün, Elazığ’ın Karakoçan ilçesi olduğu ve büyüklüğünün de 5.3 olarak ölçüldüğü bildirildi. Depremin ardından, artçı sarsıntıların ise devam ettiği öğrenildi.

'Olumsuz ihbar yok'

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Bingöl'de meydana gelen depremle ilgili "Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır" dedi. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı, Twitter’dan yaptığı açıklamada "Bingöl - Kiğı'da saat 21.28'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibariyle Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır'dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir. Geçmiş olsun" ifadelerini kaydetti. Bingöl Valiliği'nden depreme ilişkin yapılan yazılı açıklamada da, "İlimizde 25 Haziran 2021 tarihinde saat 21.28'de merkez üssü Kığı olan 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirmelere göre deprem bölgesinde herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu olmamıştır. Allah milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin" denildi.  
Editör: Ömür Ünver