Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, "10 metrelik bir bozayı heykeli" yapılacağını açıklaması, kenti ikiye böldü. Bazı vatandaşlar "heykelin kente yakışacağını" söylerken, bazıları "Bunun Bolu'ya hakaret olduğunu" belirterek tepkilerini dile getirdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kente 10 metre boyunda bir ayı heykeli yapacaklarını söyledi. Ayının Bolu'nun simgesi olduğunu söyleyen Başkan Özcan'ın projesi, kentte bazı vatandaşlardan tepki gördü. Bazı vatandaşlar, yapılması planlanan dev ayı heykelinin Bolululara hakaret olduğunu öne sürdü, bazıları ise projeyi olumlu bulup kente yakışacağını söyledi. Demokrasi Meydanı'nda oturan vatandaşlar, karşılıklı olarak bu konuyu tartıştı.

"Doğamıza yakışır, olumlu karşılıyoruz"

Ayı heykeli yapılması kararına şaşırdığını belirten Ahmet Aksu, "Şaşırdık böyle bir şey olmasına. Gerekli desem bir türlü, gereksiz desem bir türlü. Belediye Başkanı'nın bileceği iş bu" dedi. Vatandaşın cebinden para çıkmamasını isteyen Hikmet Yeşil ise "Bolu'yu temsil ediyorsa mesele yok" görüşünü dile getirdi. Yapılacak heykeli olumlu karşıladığını söyleyen Halit Çidem de, "Bolu'yu temsil ediyorsa bir şey yok. Bolu'ya yakışır. İnşallah yaptırır. İyi olur, gelen gider görür. Doğamıza yakışır. Olumlu karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bolululara hakaret"

Durumu Bolululara hakaret olarak değerlendiren Mehmet Kodaloğlu ise, "Böyle şey olur mu? Bolululara hakaret. Ayılarla ne yapacaklarsa? Onlar mı seçiyor bunları? Ayıdan, simge olur mu?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Saat kulesi yapıp üstüne kartal koysun

Nuri Aktaş ise uygun bulmadığını belirterek, "Benim düşünceme göre güzel bir saat kulesi yapsın. Üstüne de kartal koysun. Bence en güzel o yakışır" diye konuştu. Vatandaşlardan Kazım Çetin de heykeli uygun görmediğini söyledi.  
Editör: Ömür Ünver