İstanbul'daki basın toplantısı sırasında Anadolu Ajansı muhabirinin iki bakana İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında sorduğu soruyla başlayan gerilim Ankara'yı hareketlendirdi. Soylu ile görüşen Ak Partili Şamil Tayyar, "Bakanımız kırgın ama keyifliydi" derken, Soylu'nun danışmanı ise Anadolu Ajansı Genel Müdürü'nün istifasını istedikten sonra paylaşımını silerek sosyal medya hesabını kapattı. Soylu hakkında videolar yayınlamaya devam eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker de, twitter hesabından, AA muhabirinin videosunu yayınlayarak, “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler” ifadeleriyle tartışmaya katıldı. Bürokratlar ve danışmanlar "Süleyman Soylu kırmızı çizgimizdir" twitleri atarken, AA'dan kovulan muhabir de "özür dilemiyorum" açıklaması yaptı. Ak Parti kurucularından olan muhabirin babası Ali Seydi Turan ise duruşunda milim sapma olmadığını, oğlunun sorusunu ve soru şeklini tasvip etmediğini açıkladı. https://www.gazetezebra.com.tr/2021/manset/aa-muhabirinin-is-akdi-feshedildi-altun-hukumetimizi-kucuk-dusurenler-aada-barinamaz/

Tayyar, Soylu ile görüştü: Bakanımız kırgın ama keyifliydi

Ak Parti Gaziantep Milletvekili, MKYK üyesi Şamil Tayyar, twitter'dan şunları yazdı: "Kardeşi FETÖ’den ihraç edilen, hakkında ‘kripto’ raporu bulunan, bir siyasinin referansıyla pozisyonunu koruyan muhabirin sorusu, gazetecilik değil kahpe bir tezgahtır. Sadece bu kripto değil, tezgahı kuran bu içerdeki alçaklar da hesap vermelidir. Az önce @suleymansoylu bakanımızın yanından ayrıldım. Peker’den savcı ve muhabire uzanan içerdeki kirli ağı öğrenince midem bulandı, devletim adına üzüldüm. Çok yazık. Bu arada @suleymansoylu bakanımız kırgın ama keyifliydi. Görevinin başında, Rabbim yardımcısı olsun."

Soylu'nun danışmanı AA Genel Müdürü'nün istifasını istedi, sonra sözünü geri alıp hesabını kapattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan, AA muhabiri Musab Turan’ın Varank ile Pakdemirli’ye sorduğu soru nedeniyle AA Genel Müdürü’nün istifa etmesini istemişti. Yıldırımhan, “Sözümü geri çekiyorum. Ancak muhabirin yaptığı kahpelik ve şerefsizlik affedilemez. Yaptığı tam bir suikast girişimidir” dedi ve Twitter hesabını kapattı. Yıldırımhan, Twitter hesabından yazdığı mesajda, “AA Genel Müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soylu’ya ve hükümete suikast düzenlenmiştir” ifadesini kullanmıştı. Sonrasında mesajını silen Yıldırımhan, “Öğrendiğim kadarı ile AA Genel Müdürü yaşanan bu gelişmeden benim kadar şaşkın ve üzgün. Onunla ilgili sözümü geri çekiyorum. Ancak muhabirin yaptığı kahpelik ve şerefsizlik affedilemez. Yaptığı tam bir suikast girişimidir” dedi. Yıldıırmhan, ikinci mesajdan birkaç dakika sonra da hesabını kapattı. Medyaport'un haberi: https://medyaport.net/2021/05/21/soylunun-danismani-yildirimhan-sozumu-geri-cekiyorum/

Sedat Peker: Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır, tam zamanında yetişirler

Videolar yayınlamaya devam eden organize suç örgütü lideri Sedat Peker de, twitter hesabından muhabirin videosunu yayınlayarak, “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler” ifadeleriyle tartışmaya girdi.

Bürokrattan da tweet: Soylu daha çok incitecek canınızı

Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Gökçe Ok, "Yaklaşmakta olanı bildiğiniz için azgınlığınız. Ama siyasetinde, Türk töresininde, kanını emdiğiniz mazlum ümmetinde size tövbe kapısı kapandı! Gayri kim nerede sabunlandıysa, orada durulansın… #soylukırmızıçizgimizdir Türkiye Bayrağı. Allah razı olsun @varank ne güzel ifade etmiş:“3,5 yaşındaki çocuk bu kadar siyaseti bilemez, bence sen şov yapmak istiyorsun!” Haricilerin mızrak üstüne musaf geçirmeleri gibi çocuklarına kıyan haşhaşileri de, onları azmettiren haramileri de…her gün birinizi, bir gün hepinizi. Kahpe içerden olunca kapı kilit tutmuyor! #SüleymanSoylu daha çok incitecek alayınızı…" twiti attı.

İçişleri Bakanı Danışmanı: Soylu kırmızı çizgimizdir

T.C. İçişleri Bakanlığı - Bakan Danışmanı Cihat Biradlı ise, twitter'dan, "Süleyman Soylu’dan sonra sıranın kime geleceğini çok iyi biliyoruz. Size o fırsatı vermeyeceğiz. #soylukırmızıçizgimizdir" paylaşımında bulundu.

AA'dan kovulan Turan: Özür dilemiyorum

AA'dan kovulan muhabir Turan da instagram hesabından açıklama yaptı. Turan'ın açıklamaları şöyle: "Ben gündemi takip eden bir insanım, toplumun nasıl kalkınacağına dair bir kitap da yazdım. Ben Allah'a hep beni aileme mahcup etme diye dua ederim. Özellikle babama mahcup olmaktan Allah'a sığınırım. AKP hareketini Sultanbeyli'de başlatan bir isimdir. Ama ben de bir bireyim. Bugün yaşananları kısaca özetleyeyim. Normal haber telaşıyla gündemi takip eden biri olarak oradaydım. Sayın Bakan'ın danışmanı Rıdvan Tezel, kulağıma eğilerek soru sormuyoruz dedi. Benim burada kayışım attı. Orada zaten TRT, DHA ve AA var. Bu adamlar zaten size ne sorabiliyor ki? Bir tane soru sordum, baktım bu özgüven hayra alamet değil. Zaten kendi içimde AKP'nin artık fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyasetin adalet ekseninde kendi rayına oturması lazım. Ülke siyasetinin rayına girmesi ve huzur ortamı gerekliydi. Ben de kendime bir sorumluluk biçtim, pişkin bakan danışmanının sözleri bana sorumluluk yükledi. Sorumun sonunda duygusallaştığım için özür diliyorum ama bu soruyu sorduğum için özür dilemiyorum. Ak Parti'yi herkes bitirmeye çalışıyor. Toplum hareketi, dip dalga diyoruz ya insanlar inandı, güvendi. Ak Parti'nin fabrika ayarlarına dönmesi çocuklarımızın geleceği için çok önemli."

AK Parti'nin kurucularından olan babası da açıklama yaptı

Turan'ın babası, AK Parti kurucularından Ali Seydi Turan da twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları yazdı: "21.05.2020 TARIHLI ULUSAL BASINDA HABER PROGRAMLARINDA ADI GEÇEN MUSAB TURAN'IN BABASI OLARAK SORULAN SORUYU VE SORU ŞEKLİNİ TASVİP ETMEDİĞİMİ KAMUOYUNA DEKLARE EDİYORUM. AK PARTİNİN KURULUŞUNDAN BU GUNE GURURLA BU DAVANIN NEFERİ OLDUM. PARTİ TEŞKİLATIMIN HER KADEMESİNDE BULUNDUM. DURUŞUMDA BİR MİLİM SAPMA OLMAMIŞTIR. OĞLUMUN TÜRKİYE KAMUOYUNU MEŞGUL ETMESİNDEN DOLAYI RAHATSIZ OLDUĞUMU BEYAN EDER, SAYGILARIMI SUNARIM."   https://youtu.be/-jQlc9HpaAI
Editör: Ömür Ünver