Ordu'nun Ünye ilçesinde, oturduğu sitenin kapalı otoparkında, ilçede görevli savcıya ait aracın camına "Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize" yazıp, bırakan S.U, sileceklere zarar verdiği belirtilerek gözaltına alındı. İfadesi alınan S.U ardından serbest bırakıldı. Öte yandan Adalet Bakanı Gül, savcının müşteki olarak yer aldığı soruşturmayla ilgili HSYK'ya inceleme izni verdi.

Ne olmuştu?

Olay dün saat 15.00 sıralarında ilçedeki Taşkent Sitesi'nde meydana geldi. Site sakinlerinden S.U, sitenin kapalı otoparkına otomobilini park eden Ünye Adliyesi'nde görevli bir cumhuriyet savcısının aracının camına "Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize" yazılı not bırakıldı. Ertesi gün aracının yanına giden savcı, arabasının arka sileceğinin kırık olduğunu ve not kağıdını gördü. Bunun üzerine polisi arayan savcı, aracının cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakılması nedeniyle şikayetçi oldu. Durumun site yönetimine bildirilmesi üzerine, sitenin ortak whatsapp grubuna notu yazan kişinin aracın yanına gitmesi istenildi. Mesajı gören S.U, notu yazanın kendisi olduğunu belirtip, otomobilin yanına gitti. S.U olay yerindeki polisler tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. İfadesi alındıktan sonra da serbest bırakıldı.

Bakan Gül'den HSYK'ya inceleme izni

Adalet Bakanı Gül, Ünye'deki savcının müşteki olarak yer aldığı soruşturmayla ilgili HSYK'ya inceleme izni verdi. Bu arada sosyal medyada tepki çeken olayla ilgili Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Şüphelinin tutuklanmadığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "30.01.2021 günü Ünye Adliyesi'nde görev yapan bir Cumhuriyet Savcısı'nın ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracın cam sileceklerine zarar verildiği ve ayrıca bir not bırakıldığı yönündeki şikayeti üzerine günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından olayın araştırılması ve şüphelinin tespitine yönelik kolluğa talimat verildiği, yapılan araştırmada şüpheli S.U'nun tespit edilmesi üzerine gerekli tahkikat işlemlerinin yapılabilmesi ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğü, ifade ve tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı şahsın sadece not kağıdı yazdığından bahisle tutuklanmasının veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı, mala zarar verme suçuna yönelik soruşturma dosyasının bu şekilde derdest olduğu ve soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."  
Editör: Ömür Ünver