Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var. Tüm faaliyetler iki yıl içinde tamamlanmış olacak" dedi.

Bakan Gül, Anadolu Ajansı Editör Masası'na katıldı. Gül, İnsan Hakları Eylem Planı'nın hedefinin özgür birey, güçlü toplum ve demokratik bir Türkiye olduğunu söyledi. Mensubu olduğu Ak Parti'nin kesintisiz reformları sürdürdüğüne vurgu yapan Gül, "İnsan Hakları Eylem Planı'nda en önemli başlık sizin için ne derseniz, ben hukuk güvenliği derim. Uygulandıkça, İstiklal Caddesi'nde, Kızılay Meydanı'nda, Diyarbakır Sur'da, İzmir Konak'ta da bunun meyveleri vatandaşlarımız tarafından hissedilecek." dedi.

Yeni Anayasa

Yeni anayasa konusunda, "Anayasa uzlaşmayı gerektiren bir belge. Herkesin anayasası olacak bir süreci, katılımcı bir şekilde yapalım istiyoruz." diyen Gül, "Türkiye, darbecilerin yaptığı bir anayasa ile yönetilmeye mahkum mu? Siviller, siyasi partiler, anayasa yapmaktan aciz mi? Elbette değil. Türkiye buna layık, bunu önümüzdeki dönemde yapacağına inanıyorum." diye konuştu.

İki yıl içinde tamamlanacak

Eylem planına ilişkin eleştirilerin değerli olduğunu söyleyen Gül, "Eleştiriler çok değerlidir, büyük titizlikle inceleyeceğiz, yapıcı, ciddi eleştirileri dikkate alacağız. Bu bir kanun metni değil, iyi niyet belgesi. İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var. Tüm faaliyetler iki yıl içinde tamamlanmış olacak. Sadece partiler için çıkan bir metin değil, bütün insanlarımız için... Tüm vatandaşlarımızı ilgilendirdiği için, konuyu toplumun her kesimiyle beraber çalıştık. Hedeflerimizi koyacağız, milletimizin denetimine açacağız. Vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren konuların gecikmeksizin kanunlaşacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.    
Editör: Ömür Ünver