MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert ifadelerle yüklendi, "Milli iradeye savaş açmıştır" dedi. Bahçeli yazılı açıklamasında özetle şunları belirtti:

Hıyanet, hürmetsizlik, hakaret

ABD'nin seçilmiş başkanına ve seçim sonuçlarına saygı duyan ama Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş Cumhurbaşkanına 'sözde' diyen CHP Genel Başkanı'nın hukuka ve milli iradeye savaş açması, kendisini bekleyen makus sondan da asla kurtulamayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı'na 'sözde' demek, Türk milletine, demokrasi kültürüne, milli egemenlik ilkelerine hakarettir hıyanettir, hürmetsizliktir.

HDP 6-8 Ekim'in bedelini kanun önünde vermelidir

HDP, 6-8 Ekim olaylarının, hendek terörünün ve bölücülüğe mihmandarlık yapmasının bedelini kanun, millet ve tarih önünde kesinlikle ödemelidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, bilhassa 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan ve hukuken açık ihbar niteliği taşıyan iddianameyi temel alarak HDP hakkında acil ihtiyaç olan kapatma davasını süratle açabilecektir.

MHP SPK'nın 100. maddesine müzahir olarak gereğini yapacaktır

Şayet kapatma davasının açılması tavını kaybedip tavsamaya havale edilirse Milliyetçi Hareket Partisi Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır.

Suç ve suçluyu koruma

CHP’nin, İYİ Parti’nin itirazları suç ve suçluyu koruma mahiyetindedir. Bunun yanında teröre yardım ve yataklık olarak da ayrıca ele alınmalıdır. Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına itiraz edenlerin, sırtlarını dönerek şovmenlik yapanların, terör örgütleriyle aynı kümeye girenlerin 6-8 Ekim olaylarından ders almaları, sivil itaatsizlik çarpıklığına özenmemeleri samimi tavsiyemdir. Terör örgütlerinin tazyik ve tahrikleriyle “Üniversitelere kayyum istemiyoruz” temalı protestolarla ABD’deki Kongre işgalinin aynı döneme denk gelmiş olması dikkat çekici ve tek kaynaktan beslenen bir eylem türüne işaret etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti sokakta kurulmamış, sokak sokak eylem yapan görevli ajanlara rehin bırakılmayacaktır. Zalimlerin ve Türkiye düşmanlarının yeminli sözcüsü olan Kılıçdaroğlu, FETÖ’ye, PKK’ya, MLKP’ye, DHKP-C’ye tutunmaktan, bu hain örgütlerle yol yürümekten derhal vazgeçmeli, teröristlerle bağını kesmelidir. Türk milleti yeni bir destan yazacak, yeni bir diriliş mucizesine imza atacak; bu destanda, bu Türk mucizesinde katillere, köhnelere, kötülere, karanlık projelere asla yer olmayacaktır."    
Editör: Ömür Ünver