Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokrasi Partisi'nin (HDP) kapatılmasına ilişkin hazırlanan iddianameyi usuli eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etti. Kararın oybirliğiyle verildiği öğrenildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin temelli kapatılması talebiyle iddianame hazırlayarak Anayasa Mahkemesi'ne göndermişti. Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, raportör görevlendirdi. Raportör 15 günlük inceleme süresini tamamlayarak raporunu AYM'ye sundu.

Eksiklikler tespit edildi

Edinilen bilgiye göre Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nca, iddianamede usuli eksiklikler bulundu. AYM, bu nedenle iddianameyi eksikliklerin giderilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade etmeye karar verdi. Eksiklerin kimlik ve adres bilgileri gibi evrak ve bilgilerle ilgili olduğu belirtiliyor. Başsavcılık, eksiklikleri giderdikten sonra bir kez daha Anayasa Mahkemesi'ne gönderilecek. https://www.gazetezebra.com.tr/2021/manset/anayasa-mahkemesi-baskani-hdpye-kapatma-davasi-icin-raportor-gorevlendirdi/ https://www.gazetezebra.com.tr/2021/manset/aym-raportoru-hdp-iddianamesinde-usule-iliskin-eksikler-var/ https://www.gazetezebra.com.tr/2021/manset/kapatma-iddianamesi-hdpnin-temelli-kapatilmasi-turkiye-icin-hukuksal-zorunluluk/
Editör: Ömür Ünver