Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı 10 Kasım dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrini ziyaret etti. Tören sonrası Anıtkabir halkın ziyaretine açıldı. Aynı sıralarda Dolmabahçe Sarayı'nda da vatandaşlar, Atatürk'ü anmak üzere bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyette TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, siyasi parti liderleri, komuta kademesi, kurum ve kuruluş başkanları yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından tüm Türkiye'de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, zat-ı alinizi vefatınızın 83'üncü sene-i devriyesinde bir kez daha yad ediyoruz. Kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz cumhuriyeti büyütmeye, kalkındırmaya, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı yapmaya devam ediyoruz. Eğitim, sağlık, sanayi başta olmak üzere elde ettiğimiz başarılarla 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerliyoruz. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, bekasına, kadim değerlerine kast edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ruhun şad olsun."

Dolmabahçe'de ziyaretçi akını

Atatürk'ün bediyete intikalinin 83. yılında 7'den 77'ye Türkiye'nin bir çok yerinden vatandaşlar Dolmabahçe Sarayı'na geldi. Kalabalık saat 09.05'te çalan sirenle birlikte saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Daha sonra Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu odayı ziyaret etti. Her yaştan insanın akın ettiği sarayda sirenlerin çaldığı sırada göz yaşlarını tutamayanlar oldu.
Editör: Ömür Ünver