Son 24 saattir internet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile yurt dışına çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto vurgunu iddiasına soruşturma başlattı. Masak, Thodex'in tüm hesaplarına bloke koydu.

Türkiye kripto para dünyasında dolandırıcılık vakası yaşandığı iddiası, güne damgasını vurdu. Geçtiğimiz günlerde 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıklayarak dikkatleri üzerine çeken kripto para borsası Thodex kullanıcılarının sistemden paralarını çekemediği belirtildi. Şirket iki gün önce yaptığı açıklamasında 6 saat sürecek planlı bakım çalışmasının ardından tüm sorunların giderileceğini duyurmuştu. Duyurulan sürenin ardından sorunun devam etmesi üzerine şirket bir açıklama daha yapmış, bu kez bakım çalışmasının 4-5 gün süreceğini belirtmişti. [caption id="attachment_44219" align="alignnone" width="660"] Faruk Fatih Özer[/caption] Ancak devam eden sorun nedeniyle Thodex'te aktif hesabı olan 391 bin kişinin panik halinde olduğu belirtiliyor. Kripto para yatırımcılarını endişelendiren ise Thodex'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para ile yurtdışına çıkması.

Soruşturma başlatıldı

Çok sayıda kişinin suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı merkezi Kadıköy'de bulunan şirket ile ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç örgütü kurmak" suçundan re'sen soruşturma başlattı. Sabah saatlerinde de şirketin merkez ofisinin bulunduğu binaya polis geldi. Polis incelemenin ardından binadan ayrıldı. Bu arada Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de Arnavutluk Tiran'a gittiği belirlendi.

MASAK hesaplara bloke koydu

İşlemlere kapanan kripto para borsası Thodex’in kurucusunun Arnavutluk’a gitmesi ve şirket hakkında soruşturma başlatılmasının ardından MASAK olayda adı geçen kişi ve firma hakkında inceleme başlattı. MASAK’tan edinilen bilgiye göre firmanın Türkiye’deki finansal kuruluşlarda bulunan hesaplarına dün itibarıyla bloke konuldu ve olayda adı geçen kişi ve firma hakkında inceleme başlatıldı.
Editör: Ömür Ünver