10 Ekim Katliamı'nın 6. yıl dönümünde Ankara Garı önünde yapılmak istenen anmaya polis müdahale etti. Çok sayıda gözaltı olduğu bildirildi. Bu arada, anma için Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Garı önüne yerleştirilen Mabet Ağaç fidanları da Ankara Valiliği'nce kaldırıldı.

Valiliğin sadece yakınlarını kaybedenlerin temsili anma yapabileceği kararının ardından Ankara Garı önüne girişler yasaklandı. Metronun Ulus istasyonu da valilik tarafından bir süreliğine kapatıldı. Gar çevresinde çok sayıda kişi toplandı. Tandoğan tarafından anmaya gelenlere polis biber gazı kullanarak müdahale etti.

Ankara Garı önüne alınmayanlar Tandoğan tarafında "10 Ekim'i unutma, unutturma" sloganı atınca polis yeniden müdahale etti. Katliamın yaşandığı saat 10.04'te saygı duruşunda bulunanları da zorla dağıttı. Bazı kişilerin yerlerde sürüklenerek gözaltına alındığı görüldü.
[playlist type="video" ids="81833"] Ankara Valiliği fidanları kaldırdı

Bigün'ün haberine göre, 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle Ankara Gar’ının önüne ABB tarafından yerleştirilen Mabet Ağaç fidanları, Ankara Valiliği’nce kaldırıldı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ile ABB yetkililerinin fidanların yerinde kalması için yaptığı görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Konuya ilişkin TMMOB’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“10 Ekim Katliamının gerçekleştiği yerden, proje kapsamında yerleştirilen ağaçların kaldırılmasının hiçbir mantıklı ve vicdani gerekçesi olamaz. 103 canımızın bizlerden koparıldığı alanda Mabet Ağacının fidanına dahi tahammül edemeyenler vicdanlarda mahkum olacaktır.”

Editör: Ömür Ünver