Sevda-Cenap And Müzik Vakfı 2021 Yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası, Keman Sanatçısı ve Eğitimci Cihat Aşkın'a verildi.

  Vakıf Kurucularından Cevza And Başman’ın anısına 1988 yılında oluşturulan ve her yıl 6 Aralık tarihinde, ülkemizde çoksesli müziğin tanınmasında,  benimsenmesinde ve gelişmesinde olağanüstü katkıda bulunan bir besteci veya yorumcu, eğitimci, sanat destekçisi ya da kuruma Vakfın ve müzikseverlerin şükranlarını sunmak üzere takdim ettiği  "Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”nın 35’incisi sahibini buldu. Vakıf kurullarının oybirliği ile Cihat Aşkın, ödüle layık görüldü. Vakıf kurulları kararında, şöyle denildi: “Türk ve evrensel müzik kültürünü icralarında harmanlaması, Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirilmesinde öncü bir rol üstlenmesi, başarılı uluslararası kariyeri ve kurucusu olduğu orkestralar, akademi ve eğitim projeleri ile ülkemizin müzik kurumlaşmasına katkıları göz önünde bulundurularak, 2021 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’na layık görülmüştür."

Tören 6 Aralık'ta yapılacak

Aşkın’ın madalyası 6 Aralık 2021, Pazartesi akşamı saat 20.00'da CSO Mavi Salon’da gerçekleşecek törenle verilecek. Tören madalya sahibi sanatçı Cihat Aşkın’ın da yer alacağı bir konserle devam edecek.

Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası Sahipleri

 İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar'a verilen bu güne kadar aralıksız takdim edilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses,              İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof.Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof.Dr.İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat, Ruşen Güneş, Yalçın Tura, Turgay Erdener,     Mehmet A.Başman, Ayşegül Sarıca, Güher&Süher Pekinel ve Ersin Onay  layık görüldü.
Editör: Ömür Ünver