Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu ile Elit İşçan'ın yer aldığı, çekimleri Büyükada'da tamamlanan yönetmen Kaan Müjdeci’nin ilk dizisi 'Hamlet', Avrupa'nın en büyük dizi festivali Series Mania'ya seçildi. Müjdeci'nin Shakespeare’in ölümsüz eserinden uyarlayarak gerçek bir hikâyeyle harmanladığı dizi, dünya prömiyerini 26 Ağustos-2 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen festivalde yapacak. Series Mania’ya Türkiye’den seçilen ilk proje olan “Hamlet”, Uluslararası Yarışma bölümünde İtalya, İzlanda, Norveç, Almanya, Fransa, İsrail ve Danimarka’dan HBO Max, ARTE, ZDF gibi dünya lideri yayıncıların dizileriyle rekabet edecek.

Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği, GAİN ve Asteros Film ortak yapımı “Hamlet”, Fransa’nın Lille şehrinde gerçekleştirilen dizi festivali Series Mania’ya seçildi. 2011’den bu yana Avrupa’da sadece dizilere odaklanan en büyük etkinlik haline gelen festival, TV endüstrisinin profesyonellerini bir araya getiriyor. Festivalin, 8 yapımın yer aldığı Uluslararası Yarışma bölümüne seçilen “Hamlet”, sonbaharda GAİN’de izleyiciyle buluşmadan önce festival kapsamında dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

40 ülkeden 462 dizi başvurdu

“Hamlet”, 40 ülkeden 462 dizinin başvurduğu, 21 ülkeden 57 dizinin seçildiği Series Mania’da “Anna”, “Blackport”, “Furia”, “Germinal”, “Jerusalem”, “Kamikaze” ve “The Echo Of Your Voice” adlı yapımlarla rekabet edecek. Değindiği derin konular, sürükleyici hikâye anlatımı ve sinematografisiyle ses getirmeye hazırlanan “Hamlet”, daha önce çok önemli dizilerin yer aldığı festivale Türkiye’den seçilen ilk yapım oldu.

Çekimleri Büyükada'da yapıldı

Uluslararası başarılarıyla dikkat çeken Kaan Müjdeci’nin “Hamlet” uyarlaması, gerçek bir hikâyeden yola çıkarak Büyükada’daki 'fayton krallığı' üzerinden hayatın ve Türkiye’nin absürt ve çarpıcı gerçeklerine ışık tutuyor. Çekimleri Büyükada'da yapılan ve sonbaharda GAİN’de yayınlanacak dizinin oyuncu kadrosunda Elit İşcan, Erdal Beşikçioğlu, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora yer alıyor. Dizi, 16. yüzyıldaki krallığın yıkılışına ve güç dengelerinin değişimine, bugünkü 'fayton krallığı' üzerinden bakıyor. Büyükada’da, 81 atın topluca gömüleceği bir gece, faytonların sahibi olan adam öldürülür. Katilse erkek kardeşidir. Maktulün genç kızı, babasının katilini bulmak ve karanlık ilişkileri ortaya çıkarmak için bir intikam planı hazırlar; Şüpheli olan herkesi TV’nin en meşhur reality show’unda, sahnede buluşturacaktır.

SERIES MANIA- ULUSLARARASI YARIŞMA

Avrupa'nın en büyük dizi festivali Series Mania'nın Uluslararası Yarışma bölümünde yarışacak ülkeler ile diziler şöyle: “Anna”                                        (İtalya – Sky Italia/ARTE) “Blackport”                                  (İzlanda – RÚV/ARTE) “Furia”                                        (Norveç, Almanya – Viaplay/ZDF) “Germinal”                                   (Fransa, İtalya – Salto/FRANCE 2) “Hamlet”                                     (Türkiye – GAIN MEDYA) “Jerusalem”                                 (İsrail – HOT) “Kamikaze”                                 (Danimarka – HBO Max) “The Echo Of Your Voice”            (İsrail – KAN)    
Editör: Ömür Ünver