Uşak'ta, yol kenarında kabuğu kırılmış halde bulunan kaplumbağa, hayvan barınağında ameliyat edildi. 5 parçaya ayrılan kabuğu telle dikilerek birleştirildikten sonra alçıya alınan kaplumbağa, iyileştikten sonra doğaya bırakılacak.

[caption id="attachment_60189" align="alignnone" width="1000"] USAK'TA, YOL KENARINDA KABUGU KIRILMIS HALDE BULUNAN KAPLUMBAGA, HAYVAN BARINAGINDA AMELIYAT EDILDI. 5 PARCAYA AYRILAN KABUGU TELLE DIKILEREK BIRLESTIRILDIKTEN SONRA ALCIYA ALINAN KAPLUMBAGA, IYILESTIKTEN SONRA DOGAYA BIRAKILACAK.
(FOTO: USAK, DHA)[/caption] Uşak Belediyesi Veteriner İşleri ekiplerince yol kenarında bulunan, üzerinden aracın geçtiği tahmin edilen kaplumbağa hayvan barınağına getirildi. Yapılan kontrollerde kaplumbağanın kabuğunun 5 parçaya ayrıldığı ve travma geçirdiği tespit edildi. Kaplumbağanın kabuğu, yaklaşık 2 saatlik süren operasyonla serklaj teli ile birbirine sabitlendi. Kabukların sorunsuz birleşmesi için alçıya alınan kaplumbağa gözetim amacıyla barınakta tutuluyor. Veterinerler tarafından durumu yakından takip edilen kaplumbağa, iyileştikten sonra doğaya salınacak.
Editör: Ömür Ünver