Metaverse dünyasının ilk yılbaşı programı 28 Aralık’ta gerçekleşecek. Dünyanın her yerinden bireysel ve kurumsal olarak katılımın sağlanacağı etkinlikte, Grup Gündoğarken konseri, DJ performansı ve eğlenceli seminerler olacak. Ortak alanda ise isteyen istediği kişiyle tanışma fırsatı yakalayacak.

Fiziksel sınırları ortadan kaldıran Metaverse aleminde arsa satışları tam gaz devam ederken, İş Ağı Geliştirme Uzmanı Erdal Uzunoğlu, VEM-Virtual Event Maker ile dünyanın ilk metaverse yılbaşı etkinliğini Türkiye merkezli olarak yapmaya hazırlanıyor. 55 ülkeden katılımın beklendiği organizasyona ulusal ve uluslararası şirket yöneticileri, sanatçılar ve siyaset dünyasından pek çok isim eşlik edecek. Zoom görüşmesine giriş yapar gibi sanal gerçeklik gözlüğüne gerek olmadan giriş yapılabilecek etkinlikte bireysel katılımcılar da yer alacak.
Bilet almak için ‘erdaluzunoglu.com’ ya da ‘vemaker.com’ adreslerinden başvuru yapılması gerekiyor. Bireylerin bilet alırken kullandıkları mail adreslerine katılım linki gönderilecek. Bu linke girdiğinizde açılan sayfada kendi avatarınızı oluşturduktan sonra girilecek yılbaşı etkinliğinde isteyen istediği kişiyle ortak salonlarda sesli olarak görüşme yapabilecek. Herkesin üzerinde ismi ve kurumu yazılı olacağı için kimse kimseyi uzun uzun aramak zorunda kalmayacak. 28 Aralık’ta saat 20.00’de başlayacak etkinlik gece 03.00’e kadar sürebilecek. Etkinliğe şimdiden Türkiye’nin en büyük sektörel platformu ‘ortakalan.org’ ve Kurumsal İletişimciler Derneği (KİD) katılacağını duyurdu.

Nelere dikkat edilmeli?

Katılımcılar giriş yaparken kendilerine bir avatar oluşturabilecekler ya da avatar oluşturmak yerine bir kutucuğa tıklayarak, sistemin kendilerine bir avatar atamasını da isteyebilirler. Katılımcıların avatarlarını yönetmek için sadece ‘ok’ tuşlarına ihtiyaçları olacak. Yani ileri, geri, sağa, sola ok tuşları. Herkesin başının üzerinde adları ve şirketlerinin isimleri yazacak. Herkes birbirleriyle konuşurken sesler birbirine karışmayacak. Kişiler ok tuşlarıyla diledikleri kişi ya da grubun yanına yaklaşabilecek ve konuşabilecekler. Sadece yakın durulan kişinin sesi duyulacak. Katılımcının konuşacağı kişiye yaklaşması ile mesafe azaldıkça, konuşma sesi yükselecek ve insanlar birbirlerinin sesini bu şekilde net bir şekilde duyabilecek.
Editör: Ömür Ünver