AK Parti sözcüsü Ömer Çelik müsilaj konusunda tedbir aldıklarını belirterek 69 işletmenin faaliyetinin sonlandırıldığını açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Müsilaj konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulunan Çelik, 69 işletmenin faaliyetine son verildiğini söyledi. Çelik konuyla ilgili şunları söyledi:  "Müsilaj konusunu sürekli olarak takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatlarını biliyorsunuz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız büyük bir seferberlik başlattı. 6 Haziran'da 22 maddeden oluşan Marmara Denizi Koruma Planı kabul edildi. Bu çerçeede önemli mesafeler alındı. İstanbul, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Bursa, Çanakkale'de 1500 personelle çalışmalar gerçekleştirildi.
11 bin müsilaj toplandı. Ciddi azalma meydana geldi. Bu kirliliğin sebebi olan sorunlara köklü çözüm getirmek gerekiyor. Bu çerçevede 7 ilde 8 bin 739 denetim gerçekleştirildi ve mevzuata aykırı olarak faaliyet yürüten 140 tesise yaklaşık 18 milyon lira para cezası kesildi. TEKİRDAĞ'DA 41 İŞLETME Denetimlerle birlikte İstanbul'da 15, Kocaeli'de 1, Bursa'da 1, Yalova'da 3, Balıkesir'de 8, Tekirdağ'da 41 işletme faaliyetten men edilmiştir. Marmara Denizi Koruma Eylem Planı'na göre 5 üniversiteden akademisyenlerle bölgede bulunan tüm atıkların mevcut durumu ve iyileştirme çalıştırmaları devam ediyor. Bu noktaya gelmiş olmamız sevindirici ama şunu unutmuyoruz; bu kirlilikle bir kere karşılaştıktan sonra bir daha karşılaşmamak için ne yapmamız gerekir. Sadece yüzey temizliği değil bir daha bu tablonun gerçekleşmemesi için ne yapmamız gerektiğiyle ilgili olarak bir çalışmayı biz de burada takip ediyoruz."
Editör: Ömür Ünver