Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin salgın şartlarını ve 'daha önce yaşadığı kimi sıkıntıları' geride bıraktığını belirterek, "Türkiye ekonomisi hak ettiği yere doğru hızla yol alıyor" dedi.

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan,  istihdam kapasitesinin arttığını kaydederek, "Uluslararası yatırımcıların ülkemize olan ilgisi giderek artıyor. Türkiye'nin ekonomideki gerçek potansiyelini, gücünü, fotoğrafını yansıtmayan haberlere kimsenin itibar etmediğini zaten biliyoruz. Gelişen, kalkınan, güçlenen Türkiye'den rahatsız olanlar, içerideki tellallarını da kullanarak halkımızın moralini bozmaya çalışıyor" diye konuştu.

Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nın önümüzdeki ay mecliste onaylanacağını ve anlaşmanın yükümlülüklerinin her platformda her imzacı ülke tarafından yerine getirilmesi için çalışacaklarını söyledi. Türkiye'nin net sıfır emisyon hedefi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Yeşil kalkınma devrimini milletimizle beraber başaracağız" dedi.

'Gezi Parkı olayı neyse, bunun bir başka versiyonu'

Gelecek hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde akademik yıl açılış töreni gerçekleştireceğini ve çok sayıda üniversitenin eğitime başlayacağını belirten Erdoğan, öğrencilerin yaşadığı barınma problemine de değindi. Erdoğan, yurt protestolarıyla ilgili de,  "Türkiye, dünyanın en fazla sayıda kamu yüksek öğrenim öğrenci yurduna ve yatağına sahip ülkesidir. Bunun altını çizerek özellikle vurgulamak istiyorum, son zamanlarda bazı park, bahçe, buralardaki bankların üzerinde yatanlar, açık ve net söylüyorum, bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Sözde öğrenciler, aynen Gezi Parkı olayı neyse, bunun bir başka versiyonudur" dedi. 1,5 milyona yakın öğrenciye yılın 12 ayı 650 TL burs veya kredi verildiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: "CHP'nin dönemlerinde, 30-40 kişinin doluştuğu yerlerden oluşan ranza tipi yataklarda yatardık, biz oralardan geldik, geçtik. Öyle yurtlarımız vardı. Şimdi ise 3-4 kişilik, bazalı, banyolu, dolaplı, internetli, otel standardında odalara dönüştürdük. Yurtlarda kalan öğrencilerimize biz geldiğimizde 45 liracık veriyorlardı. Bunu da şimdi 650 liraya çıkardık."
Editör: Ömür Ünver