Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Enflasyonda maalesef istediğimiz seviyede değiliz" dedi.

Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Komitesi'nde konuştu. Elvan, bakanlık olarak enflasyonla mücadelede kararlılıklarını net bir biçimde gösterdiklerini ve gerektiğinde makro ihtiyati tedbirleri aldıklarını belirterek "Enflasyonla mücadelede kararlı olduğumuz sürece döviz kuru istikrara kavuşacak, ülke risk primi düşecektir. Bu sayede uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır." ifadelerini kullandı. Elvan, her bir kurumun kendi görev alanı kapsamında üzerine düşeni yerine getirmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Elvan, "Biz özel sektör öncülüğünde, dengeli, sürdürülebilir, rekabetçi, istihdam ve çevre dostu bir büyümeden yanayız" diyerek söz konusu büyümeyi sürekli kılmanın ön koşulunun fiyat istikrarını sağlamak olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin son 20 yılda gösterdiği ekonomik dönüşümde, finansal piyasaların kritik bir fonksiyon üstlendiğini belirten Elvan, gelinen noktayı memnuniyetle karşıladıklarını ancak Türkiye'nin potansiyeli ve dinamizmi dikkate alındığında sermaye piyasaları tarafında atılması gereken adımlar olduğunu söyledi. Elvan, kamu tarafı olarak, sermaye piyasalarını daha da derinleştirmek ve farkındalığı artırmak adına çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Editör: Ömür Ünver