Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Erdoğan Özen tüm üyelerin oyunu alarak, Vakıf tarihinde üç dönem üst üste seçilen ilk başkan oldu.

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Taşkent Binası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Erdoğan Özen'in başkanlığını yürüttüğü TEKEV'de mevcut başkan yeniden seçilerek güven tazeledi ve Vakıf tarihinde üç dönem üst üste seçilen ilk başkan oldu.

TEKEV üyesi teknik öğretmenlerin yoğun ilgi ve  katılım gösterdiği genel kurul toplantısına, TEKEV Kurucu Üyesi eski Milletvekili Ali Serdengeçti ve ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar’ın da aralarında bulunduğu, hayatları mesleki teknik eğitime adanmış,  gönül verdikleri mesleki teknik eğitime uzun yıllar hizmet etmiş ve halen etmekte olan  MEB bürokrasisinden, özel sektörden ve STK’lardan çok sayıda isim katıldı.

Genel kurulda yönetim kurulu faaliyet raporunu da sunan TEKEV Genel Başkanı Erdoğan Özen, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Endüstriyel teknik eğitimin gelişmesi noktasında ömrünü feda etmiş bireyler olarak, endüstride yeni bir çağın başlangıcında olduğumuz bu dönem; Almanların ifade tarzı ile ‘Endüstri 4.0’, Amerikalıların deyimi ile ‘Nesnelerin İnterneti’-‘Yapay Zeka’, bizdeki adı ile ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ olarak adlandırılmaya devam ediliyor. Bunun endüstriye yansıması da dijital tekniklerin egemen olduğu bir döneme girdiğimizi gösteriyor. İster yurt içine, isterse yurtdışına üreteceğimiz ürün, ya da hizmet ‘akıllı’ olmak zorunda. Bu akıllı ürün ve hizmetleri üretecek proses ve iş süreçlerimiz, yatırım araç ve gereçlerimiz de akıllı olmak zorunda. Endüstrideki rekabet ve farkındalık sadece akıllı olmak ile bitecek gibi görünmüyor, aynı zamanda sürdürülebilir yeşil mutabakat zemininde yürütülmesi gerekmektedir.  Günümüzde hızlı bir biçimde yaşanan bu gelişmeler işgücü piyasalarındaki ve beceri ihtiyaçlarındaki değişme hızını da yükseltmektedir. Üretkenliği, istihdam artışını ve kalkınmayı güçlendiren başarılı dönüşümler için uygun ve nitelikli becerilerin zamanında temin edilmesi vazgeçilmez bir husustur.

'Yapılması gereken eğitim; yetkinlik geliştirecek mesleki-teknik eğitim ve yetişkin eğitimidir'

Ülkemiz için, gençler için, yetişkinler için yapılması gereken eğitim; yetkinlik geliştirecek mesleki-teknik eğitim ve yetişkin eğitimidir. Geliniz, mesleki-teknik eğitimin mutlaka uygulamaya dayalı, pratik ağırlıklı yapılması gerekliliğini tüm ülkemizin katmanlarına kabul ettirelim. Ülkemizi etkilemeye başlayan, hatta etkilemekte olan dijital-yeşil dönüşüm hedefine ulaştıracak olanların II. Endüstri Devriminde olduğu gibi teknik eğitimin önemini kavrayanlar olacağını, buna en yakın kişilerin vakfımız üyesi eğiticiler ile akademisyenler olarak toplumumuzu bilinçlendirme konusunda bizlere yine büyük rol ve sorumluluk düştüğünü, işlerini buna göre yeniden yapılandıranların yeni fırsatları yakalayacağını hep birlikte öngörelim. Teknik eğitim camiasının bir mensubu olarak, bu görevi, bu sorumluluğu içselleştirerek, mesleki ve teknik eğitimin önem ve değerini her platformda anlatmaya, büyümeyi sürdürülebilir kılmanın endüstride büyüyerek, ekonomiyi büyütmekten geçtiği gerçeğinden, bunun için de tekniğin ve doğanın belirlediği endüstriyel zihniyete ulaşmak için önümüzdeki dönemde farkındalık ve bilgilendirme çalışmalarına hep birlikte ağırlık verelim.”

Genel kurulda yapılan seçimde TEKEV’in yeni yönetimi şu şekilde oluştu: Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Erdoğan Özen (başkan), Zeynel Abidin Karagöz, Doç. Dr. Gültekin Uzun, Erol Avcıoğlu, Cahit Canyurt, Bayram Arslanoğlu, Kazım Duraklar. Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Mustafa Köroğlu, Abidin Memili, Raşit Hiçyılmaz.

Editör: Ömür Ünver