CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ile bir araya gelen üniversite öğrencileri, 650 lira öğrenim kredisinin yetmediğine de dikkat çekerek, "Bunun 450 lirası yurda, 200 lirası yemek fişine gidiyor. Yani öğrenci kredisi verilir verilmez bitiyor. Ailemizden kısıtlı destek alabiliyoruz. Sonra 1 ay yokluk yaşıyoruz" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Aydın, Öğrenci Hareketi Derneği üyesi Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversite öğrencileriyle Ankara'da kahvaltıda bir araya geldi.

Öğrencilerin Aydın'a sorun ve tavsiyelerini ilettiği buluşmada öğrenciler yurt ve okul sonrası işsizlik endişelerini fazlasıyla yaşadıklarını dile getirdiler. Ayrıca verilen 650 lira öğrenim kredisinin yetmediğine de dikkat çeken öğrenciler, "Bunun 450 lirası yurda, 200 lirası yemek fişine gidiyor. Yani öğrenci kredisi verilir verilmez bitiyor. Ailemizden kısıtlı destek alabiliyoruz. Sonra 1 ay yokluk yaşıyoruz." diyerek dert yandılar.

Öğrencileri dinledikten sonra konuyla ilgili partisinin çalışmalarını aktaran Aydın, CHP iktidarında ilk hayata geçirecekleri projelerin başında kredi yetersizliği sorunu olacağını ve bu sorunu çözeceklerini ifade etti. Çocuklarını binbir zorlukla okutmaya çalışan dar gelirli ailelere ve öğrencilere  destek olmak gerektiğini söyleyen Aydın, "Kredilerin okul açıldıktan sonra çok geç alınması da başka sorun. Pek çok öğrenci kardeşimiz bu nedenle okul açıldıktan sonra eve dönmek zorunda kalıyor. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında gençleri korumak için öğrenci kredileri arttırılmalı" diye konuştu.

Türkiye’deki genç işsizliği de dikkat çeken Aydın, sorunun giderek büyüdüğünü ve iktidarın bu konuda çözüm üretmediğini kaydetti. Nitelikli iş gücümüzün yurt dışına kaçtığını ayrıca Türkiye’ nin çok zengin kaynakları olduğuna dikkat çeken Aydın, "Yeter ki iyi bir planlama yapıp ne yapacağımızı bilelim” dedi.

Editör: Ömür Ünver