Köy okullarında açılış sevinci yaşanırken bir taraftan da hazırlıklar sürüyor. Okul binaları, sınıflar dezenfekte ediliyor, yollar kardan temizleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, köy okullarının 15 Şubat'ta açılacağını duyurmasının ardından hem öğretmenler hem de öğrencilerde tatlı bir telaş, heyecan yaşanmaya başladı. Okul binaları, sınıflar dezenfekte edilirken, kardan kapanan yollar ekiplerin de desteği ile temizleniyor.

İmece usulü temizlik

  Heyecan ve hazırlıkların bir arada yaşandığı yerlerden birisi de Erzurum Palandöken. Belediye, okulların dezenfektasyon çalışmalarını başlattı. Konaklı Köyü muhtarı ve köylüler de dezenfekte edilen okulda temizlik çalışması yaptı.

Okulumuzu çok özledik

Bazı öğrenciler ise okula gelerek, yardım edip, çalışmaları heyecanla izledi. Öğrencilerden Esmanur Kazanç, "Okulumuzu çok özledik" dedi. Birinci dönem ara tatili 13-20 Kasım'dan itibaren pandemi nedeniyle kapalı bulunan köy okulları 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime geçiyor. Bakan Selçuk'un açıklaması üzerine bugüne kadar okul, cami, kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere 18 bin 300 noktada periyodik dezenfekte çalışması yapan ve kendi ürettikleri 570 bin maskeyi dağıtan Erzurum merkez Palandöken Belediyesi açılacak olan köy okullarında yeniden çalışma başlattı. Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki 250 nüfus, 46 haneli kırsal mahalle Konaklı'ya giden ekipler, iki derslikli köy okulunda dezenfekte çalışması yaptı. Ekibi karşılayan Muhtar ve bazı köylüler daha sonra ellerine bez alarak sınıfta temizlik çalışması başlattı. Evleri yakın olan öğrenciler, çalışmaları görünce tipiye rağmen okula geldiler. İlaçlama ve temizlik çalışmalarını izleyen öğrenciler, zaman zaman büyüklerine yardım etti.

Tipiye rağmen okula geldiler

Okullarında dezenfekte ve temizlik çalışması yapıldığını duyan bazı öğrenciler, yoğun tipiye rağmen okula geldi. Yapılan çalışmaları izleyen çocuklar zaman zaman ellerine bez alarak büyüklerine yardım etti. 4'üncü sınıf öğrencilerinden 10 yaşındaki Esmanur Kazanç, "Okulumuzu çok özledik. Açılacağını duyunca çok sevindik. Okulda kalabalığı görünce merak edip geldik, biz de yandım ettik. 15 Şubat'ı sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.  
Editör: Ömür Ünver