Öğretmen ve öğrencilerin köy okulunda yüz yüze eğitim hazırlığı

 

Türkiye genelinde köy okulları pazartesi günü yeniden yüz yüze eğitime başlıyor. Okullarda öğretmen ve öğrenciler aylar sonra başlayacak eğitim için okullarda hazırlık yapıyor.

Muş’a bağlı Tekyol köyündeki ilkokul ve ortaokulda yüz yüze eğitim hazırlıkları, öğretmen ve öğrenciler tarafından yapıldı. Okul, temizlenip, dezenfekte edilirken, katlara da dezenfektanlar yerleştirildi. Sınıflardaki sıra aralığı yeniden düzenlenirken, sosyal mesafeye dikkat çeken uyarı yazıları, asıldı. Öğrencilerinin özlemi içinde olduğunu belirten fen bilgisi öğretmeni Emine Dilek de meslektaşları ve öğrencileriyle el ele vererek, okulu pazartesi günü başlayacak olan yüz yüze eğitime hazır hale getirdi. Bayram sevinciyle pazartesi gününü beklediklerini anlatan Dilek, “Okulumuzda öğrencilerimizle tüm tedbirleri alarak, ele ele verdik. Okulumuzun temizliğini, sıraların temizliğini, kitapların eksikliğini, dolapların düzenini ve eğitim-öğretim için tüm eksiklerimizi tamamladık. Öğrencilerimizi pazartesi günü bayram sevinciyle bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk hocamızın da dediği gibi çocuklar bizlere emanet ve bizler de Ziya hocamıza emanetiz. Pazartesi günü tüm sevincimizle okullarımızdayız" diye konuştu.

'Çocuklarımızı özledik'

Yüz yüze eğitimin özlemi içinde olduklarını vurgulayan 3'üncü sınıf öğretmeni Mervenur Bozkurt ise “Biz bir köy okuluyuz ve yüz yüze eğitim-öğretimi çok özlemiştik. Pazartesi günü inşallah yüz yüze eğitime geçeceğiz. Bunun için öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle birlikte okulumuzun temizliği, panoların düzeltilmesi gibi her şeyi elden geçirdik. Umarım yüz yüze bir şekilde eğitim-öğretime devam edeceğiz. Çocuklarımızı çok özledik. İnşallah hepimiz bir arada olup, aynı bu şekilde devam edeceğiz" dedi.
Editör: Ömür Ünver