Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile görevden alındı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalara ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına Fatma Öncü, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Mehmet Hamdi Yıldırım atandı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince görevinden alındı. İstanbul Arel Üniversitesi Rektörlüğüne ise Ahmet Ercan Gegez atandı.

Protestolar sürüyordu

Bulu'nun 2  Ocak 2021'de göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenlenmeye başlamıştı. Protestolar o günden bu yana sürüyordu.

Kampüse alınmamışlardı

Son olarak Rektörlük, "sağlık ve güvenlik risklerini" gerekçe göstererek kampüslere giriş ve çıkışları 3 Temmuz'dan 5 Temmuz 2021 Pazartesi gününe kadar kısıtlamış, tepki göstermek için kampüse giden akademisyenler, güvenlik görevlileri tarafından kampüse alınmamıştı. Akademisyenler, haklarının gasp edildiğini, TCK'nın ilgili maddelerinin ihlal edildiğini söyleyerek suç duyurusunda bulunmuştu.
Editör: Ömür Ünver