Ankara Üniversitesi, tercih döneminde öğrencilerin sorularını yanıtlamak ve karar vermelerine yardımcı olmak üzere fakülteler bünyesinde WhatsApp destek hattı kurdu.

Ankara Üniversitesi, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında tercih masaları oluşturdu. Bu tercih masalarında öğretim elemanları tarafından öğrencilere yüz yüze bilgilendirme yapılırken, Ankara dışında bulunan ve yüz yüze görüşme imkânı bulamayan öğrenciler için de WhatsApp Destek Hattı kuruldu. Öğrenciler, 5 Ağustos’ta başlayan ve 20 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek olan tercih dönemi boyunca Ankara Üniversitesi ve fakültelerinin eğitimden sosyal, kültürel ve sportif imkânlarına kadar merak ettikleri her soruyu destek hattı aracılığıyla sorabilecek. Numaraları Ankara Üniversitesi ile fakültelerinin web siteleri ve sosyal medya hesaplarından yayınlanan Destek Hattı’na gelen sorular, en kısa sürede ilgili öğretim elemanları tarafından yanıtlanacak.

'Severek okuyacağınız bölümü seçin'

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesinin; mezunları, müzeleri, kütüphaneleri, sosyal ve sportif imkânları, laboratuvarları ve dünya çapındaki hocalarıyla marka bir üniversite olduğunu belirtti. Henüz tercih döneminin başlangıcında olan öğrencilere seslenen Rektör Ünüvar, “Hepiniz gerçekten çok önemli bir süreci geride bıraktınız. Belki yıllarca çalıştınız, sınavın neticesini aldınız. Şimdi tercih yapma dönemindesiniz. İnşallah gönlünüze göre, güzel hizmetler yapacağınız, çok başarılı olacağınız bir bölümü seçersiniz. Yapacağınız bu tercihle ömrünüzün geri kalanında yapacağınız meslekle ilgili çok önemli bir seçim yapmış olacaksınız. Bu açıdan tercih dönemi çok önemli. Onun için sizlere severek yapacağınız ve severek okuyacağınız bölümü seçmenizi tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Ömür Ünver