İstanbul Silivri'de kauçuk üretimi yapan bir plastik fabrikasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Silivri ve çevre ilçelerden olay yerinde giden çok sayıda itfaiye ekibinin çalışmaları sonucu yangın söndürüldü. Konya'da da plastik fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Silivri'ye bağlı Değirmenköy'de D100 Karayolu yanında bulunan ve kauçuk üretimi yapan plastik fabrikasında sabah saat 05.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Fabrikadaki yanıcı maddeler dolayısıyla alevler kısa sürede büyürken, yangını görenler itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine, olay yerine Silivri'den ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi ile polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Alevlerin metrelerce yükseldiği, dumanların ise gökyüzü kapladığı yangına itfaiyenin ekipleri müdahale başlattı. 10 bin metre karelik alana kurulu fabrikadaki yangın söndürüldü.

Plastik fabrikasında yangın

Konya'nın Karatay ilçesi Hacı Yusuf Mescit Mahallesi'ndeki sanayi sitesinde bulunan plastik fabrikasında çıkan yangına, itfaiye ekiplerinin yanı sıra iş makinaları ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TOMA ile müdahale edildi. Yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı. DHA
Editör: Ömür Ünver