Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan çiçekçiler, 14 Şubat Pazar günü saat 24.00’e kadar hizmet vermeye devam edecekler.

İçişleri Bakanlığı tarafından, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde talepte yaşanacak yoğunluk nedeniyle çiçekçilerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacağının açıklanmasının ardından bir çok ildeki çiçekçiler hazırlıklarını tamamladı. Sevgililer Günü’nde bir klasik haline gelen güllerin tanesi 10 TL ile 20 TL arasında değişirken, gülün alternatifi orkidelerin fiyatları ise 100 TL ile 150 TL arasında alıcılarını bekliyor. Kısıtlamadan muaf tutulduğu için ilgililere teşekkür eden çiçekçiler, insanları mutlu edebilmek için Sevgililer Günü’nde saat 24.00’e kadar hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

Siparişleri almaya hafta ortasında başladık

Bahçe Uluslararası Çiçekçilik çalışanı Ömer İlkiz, 14 Şubat için hafta ortasından itibaren sipariş almaya başladıklarını söyledi. "Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından çiçekçiler muaf tutuldu. Öncelikle ilgililere bu konuda teşekkür ediyoruz" diyen İlkiz, "14 Şubat deyince akla gül gelir. Sevgiliye hediye edilecek en güzel çiçek güldür. Gül klasiktir, yıllardır değerini asla kaybetmez. Şu anda 1 adet gülün fiyatı 15 TL. Orkidelerimizin fiyatları ise ortalama 100 TL ile 150 TL arasında. 14 Şubat için ayrıca sevgililer günü temalı teraryum ve sukulent aranjmanlarımızı yaptık. Bunların haricinde salon çiçekleri, papatya ve diğer buket çeşitlerimiz de var. Sadece gül ve orkide ile sınırlamayalım bugünü. İnsanların her çeşit isteğini karşılamaya çalışacağız" dedi. Emekli olduktan sonra çocuklarına yardım amaçlı çiçekçilik yapmaya başlayan ve 12 yıldır çiçekçilik ile uğraşan Latif Güleç, “Sevgililer Günü dolayısıyla İçişleri Bakanlığı tarafından çiçekçilere bir kolaylık sağlandı. Saat 10.00 ile 17.00 arasında müşterilerimiz dükkanımıza gelebilecek ve saat 24.00’e kadar da biz servis yapabileceğiz. Genelde sipariş üzerine çalışacağız, birçok talep bu yönde olacak zaten. İnşallah Sevgililer Günü’nde insanlarımızın yüzünü güldürmüş oluruz. Aslında Sevgililer Günü’nde akla hep gül geliyor. Yerli üretim güllerin yetmediği gibi ithal güller de geliyor ülkemize. Tahminime göre bu dönemde orkidelerin ve aranjmanların talep göreceğini düşünüyorum. Paket şeklinde olacağı için gülün eskisi kadar tercih edileceğini zannetmiyorum. Gülün tane fiyatı ise kalitesine göre 10 TL ile 20 TL arasında değişiyor. Kaç tane gül isterseniz ona göre fiyat çıkartıyoruz. Diğer olmazsa olmaz kır çiçekleri ile buketler hazırlayacağız, müşterilerimizin yüzünü güldüreceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.  
Editör: Ömür Ünver