Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD), Kırıkkale Valisi Yunus Sezer atandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; AFAD Başkanlığı'na Kırıkkale Valisi Yunus Sezer atandı. Söz konusu atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılıklarına da atamalar gerçekleşti. Faruk Özçelik ile Ertuğrul Soysal, yeni bakan yardımcıları oldu. Ticaret Bakanlığı'nda da atamalar yapıldı. Buna göre, Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğüne Emel Emirlioğlu, Ticaret Araştırmaları ve Risk değerlendirme Genel Müdürlüğüne Mehmet Tan ve Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdürlüğüne Hüsnü Dilemre atandı.

Yunus Sezer kimdir?

10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum’un İspir ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum Atatürk İlköğretim ve Atatürk Lisesinde tamamladı. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Vali Yunus Sezer evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir. 2001 yılında Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Daha sonra sırasıyla, Lalapaşa (Edirne) Kaymakam Vekilliği, Beydağ (İzmir) Kaymakam Vekilliği, İngiltere’de yurtdışı stajı, Alucra (Giresun) Kaymakamlığı, Altınyayla (Sivas) Kaymakamlığı, Siirt Vali Yardımcılığı, Silvan (Diyarbakır) Kaymakamlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, Bakan Danışmanlığı, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı, görevlerinde bulundu. Sezer, 2018 yılından bu yana Kırıkkale Valisi olarak görev yapıyordu.

Faruk Özçelik Kimdir?

Faruk Özçelik, 1968 yılında Konya İli Hadim İlçesi’nde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık ile Hukuk Fakültesi Adalet Bölümlerini bitirdi. Meslek hayatına T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özçelik, aynı kurumda ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda Müfettiş ve Başmüfettişlik görevlerinde bulundu. 2003-2009 yıllarında T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak, 2009-2014 yıllarında T.C. Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü olarak görev yaptı. Ayrıca; Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü(TODAİE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
Türkiye Halk Bankası A.Ş. Denetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Fransızca, Arapça ve İngilizce bilen Özçelik Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı olarakda görev yaptı. Evli ve iki çocuğu bulunan Faruk Özçelik'in oğlu Cihat Özçelik'in nikah şahitliğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Ertuğrul Soysal kimdir?

Ertuğrul Soysal, 3 Mayıs 1963'te Yozgat Sorgun'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göz hastalıkları cerrahisi uzmanı oldu. Yozgat Çekerek İlçesinde Hastane Başhekimliği ve Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. Özel bir şirkette iki yıl Genel Müdür olarak görev yaptı. Adıyaman Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamladı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şanlıurfa'da özel bir hastane ile Özel Şifa Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak çalıştı. 24. Dönem Yozgat Ak Parti Milletvekili olarak görev yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Soysal, evli ve 3 çocuk babası.
 
Editör: Ömür Ünver