Eski Bakanlardan Egemen Bağış ve AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar'ın 2021 yılında Suriye ile ilgili söyledikleri, "Bugün Türkiye arzu ederse, bunu çok iddia ederek söylüyorum 3 saatte Şam'a varır" sözlerinin benzerini 9 yıl sonra bir başka AK Parti'li Yunanistan için söyledi.

Çorum'da konuşan AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Ege ve Doğu Akdeniz'deki gerilimle ilgili konuştu. Külünk, "Yunanistan füze atacakmış. Atsın da görelim ağzının payını alır. 5 saatte Selanik’teyiz. 5 saatte Atina’dayız" dedi.

Çorum’da bir grup sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen “Yeni dünya düzeninde Türkiye’nin konumu” konulu konferansa katılan AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ege'de ve Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan gerilime değinen Külünk, "Yunanistan füze atacakmış. Atsın da görelim ağzının payını alır. 5 saatte Selanik’teyiz. 5 saatte Atina’dayız. Eski Türkiye yok artık" ifadelerini kullandı.

Daha önceki açıklamaları hatırlattı

2012 yılında Suriye krizi ile ilgili yaptığı açıklamada "1 saatte Suriye'yi yerle bir ederiz" diyen Egemen Bağış'ın sözlerine paralel bir açıklama da kısa süre sonra AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar'dan gelmişti. 2012 yılının Ekim ayında Beyaz TV'de ekrana gelen 1'e Bir programında konuşan Tayyar, "Bugün Türkiye arzu ederse, bunu çok iddia ederek söylüyorum 3 saatte Şam 'a varır" demişti. Türkiye 'nin savaş için tüm hazırlıklarını tamamladığını kaydeden Tayyar "Savaşabilecek her türlü hazırlık yapılmıştır. Yeter ki Türkiye'nin sabrını zorlamasınlar. Şam 'a kadar varabilecek harekat hazırlığının yapıldığını ve tamamlandığını ifade ediyorum" diye konuşmuştu.
Editör: Ömür Ünver