Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 aşı tedarikindeki sıkıntılar nedeniyle vaka sayısının 5 milyonu aştığı her 10 Afrika ülkesinden 9'unun eylül ayı aşı hedefine ulaşamayacağını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Direktörü Matshidiso Moeti, haftalık basın toplantısında, Afrika kıtası için ek 225 milyon doz aşı ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Yeterli aşı olmaması nedeniyle her 10 Afrika ülkesinden 9'u eylül ayına kadar olan aşılama hedefine ulaşamayacak" dedi.
Kıtanın yaklaşık yüzde 2'sinin aşılanabildiğini ve bu oranın Sahra Altı Afrika'da yüzde 1'e düştüğünü dile getiren Moeti, "Aşıların vakaları ve ölümleri önlediği kanıtlandı, bu nedenle yapabilen ülkeler acilen aşılarını paylaşmalıdır" diye konuştu. Öte yandan, kıtada virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 133 bin 746’ya çıktı. Vaka sayısı 5 milyon 9 bin 823'e yükselirken virüse yakalandıktan sonra iyileşenlerin sayısı 4 milyon 500 bin 448'e ulaştı. Kıtada en fazla vaka Güney Afrika Cumhuriyeti, Fas, Tunus, Etiyopya, Mısır ve Libya'da belirlendi.
Editör: Ömür Ünver