Letonya'da artan Covid-19 vakalarının ardından salgınla mücadele kapsamında 21 Ekim'den 15 Kasım'a kadar karantina tedbirlerinin uygulanacağı duyuruldu.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse karşı devam eden yaygın aşılama sayesinde ülkeler kısıtlamaları tamamen kaldırırken, Letonya ise artan vakalar nedeniyle kapanma kararı aldı.
Hükümet, Covid-19 ile ilgili mevcut ciddi epidemiyolojik durumu tersine çevirmek amacıyla 21 Ekim'den 15 Kasım'a kadar ülke genelinde karantina tedbirleri uygulanacağını duyurdu.

Sokağa çıkma yasağı

Kriz Yönetim Konseyi'nin toplantısının ardından konuşan Başbakan Krisjanis Karis, toplum için geçerli olan epidemiyolojik kurallarda son revizyonların yapılmasından bu yana durumun daha da kötüleşmesi nedeniyle ek sert önlemlerin gerekli olduğunu ifade etti.
Alınan yeni önlemleri açıklayan Başbakan Karins, yerel saatle 20.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirterek, sadece bu saatler dışında işe gidileceğini ve yalnızca üretim, inşaat ve temel işlerde çalışanların yasaklardan muaf olacağını aktardı.
Belirlenen tarihler arasında marketler, bakkallar, eczaneler, evcil hayvan dükkanları gibi özel olarak hariç tutulan ve temel ihtiyaç maddeleri satan işletmelerin dışındaki tüm mağazaların kapatılacağını belirten Karins, ülkede yalnızca temel hizmetlerin sunulacağını vurguladı.
Okullardaki tatil döneminin 1 hafta daha uzatılacağını belirten Karins, yapılan düzenleme ile 1 Kasım'dan itibaren 1. ve 3. sınıfların okullara döneceğini, 4. ve 12. sınıfların ise 1 Kasım'dan 15 Kasım'a kadar uzaktan eğitim göreceğini açıkladı.
Editör: Ömür Ünver