Nobel Barış Ödülü sahibi de olan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in halka 'isyancıları toprağa gömme' çağrısı yaptığı paylaşım, sosyal medya platformunun 'şiddete teşvik' konusundaki politikasının ihlali gerekçesiyle Facebook tarafından kaldırıldı.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, pazar günü halka Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) mensuplarına karşı harekete geçmeleri ve 'ellerinde olan tüm silah ve gücü kullanarak teröristleri toprağa gömmeleri' çağrısında bulundu.
Ahmed'in Facebook üzerinden yaptığı çağrı, sosyal medya platformunun şiddete teşvik aracı olarak kullanılmasının önüne geçilmediği gerekçesiyle eleştiri topladı.
Facebook, konuya ilişkin BBC'ye yaptığı açıklamada, "Etiyopya Başbakanı'nın yaptığı paylaşımı bize bildirildi ve şiddeti teşvik ve şiddete desteğe karşı politikalarımızı ihlal etmesi nedeniyle söz konusu paylaşımı kaldırdık" ifadelerini kullandı.
Facebook sözcüsü, "Meta'da Topluluk Standartları'mızı ihlal eden kişi yada organizasyonlar kim olursa olsun, onların içeriklerini kaldırıyoruz" dedi.
Ahmed, ülkesi ile komşu ülke Eritre arasındaki sınır çatışmasını çözmedeki etkinliği nedeniyle 2019 yılında Nobel Barış Ödülü'nü almaya hak kazanmıştı.
Editör: Ömür Ünver