Güvenlik araştırmacısı olan Ken Gannon, evde yapılan bir Covid-19 testini hack'lemeyi başardı. Gannon, bunu kanıtlamak için Covid-19 test sonucunu değiştirdi.

Covid-19 testi, yeni tip Coronavirüs'ün (Covid-19) yol açtığı ve Covid-19 olarak adlandırılan bulaşıcı hastalığa yakalanıp yakalanmadığımızı öğrenmemizi sağlıyor. PCR testinin dışında, evde yapılabilen testler de bulunuyor. Şimdi ise evde yapılabilen bir Covid-19 testi, hack'lenme haberiyle gündeme geldi.
The Sun'ın haberine göre, güvenlik araştırmacısı Ken Gannon, yurt dışındaki bir firmanın nazal sürüntü testinde bir güvenlik sorunu buldu ve bunu kullandı. Gannon, Covid-19 test cihazı ile uygulama arasındaki Bluetooth trafiğini engellemeyi ve değiştirmeyi başardı. Güvenlik araştırmacısı uygulamada görünmeden önce sonucu değiştirebildi. Hack'in yapılması ise kolay değildi. Test cihazının verilerine erişmek ve bunları analiz etmek gerekiyordu.
Gannon daha sonra sahte bir pozitif sonuç için hangi verilere ihtiyaç duyduğunu öğrendi. Negatif bir sonucu pozitife çeviren kodlar yazdı. Daha sonra yanlış sonuçlar kendisine e-posta ile gönderildi. Gannon, The Verge'e hedefinin "ortalama bir insanın" sahte bir pozitif/negatif Covid-19 testi yapıp yapamayacağını görmek olduğunu söyledi. Teknik olarak, bir bilgisayar korsanı seyahat etmek için bunun gibi hack'lenmiş bir testi kullanabilirdi. Test cihazının arkasındaki şirketin güvenlik sorununun düzelttiği aktarılırken, şimdi bir "doğrulama portalı" üzerinde çalıştığı da söyleniyor.
Editör: Ömür Ünver